Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat trimis în judecată după ce a furat și a incendiat bunuri din casa din Alba a unui fost Ministru al Apărării: A postat pe rețelele sociale ameniințări cu moartea și acte de violență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat trimis în judecată după ce a furat și a incendiat bunuri din casa din Alba a unui fost Ministru al Apărării: A postat pe rețelele sociale ameniințări cu moartea și acte de violență

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, la data de 13.06.2024, trimiterea în judecată a inculpatului cercetat în stare de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracţiunilor de:

– furt calificat – distrugere
– 8 infracțiuni de ultraj – amenințare
– incitare la violență, ură și discriminare,
– ameninţarea săvârşită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut, în esență, faptul că în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023 a distrus prin ardere, și nu numai, mai multe bunuri ce se aflau în imobilul nr. *** de pe str. ****** din mun. Alba Iulia, imobil pe care în acea perioadă îl închiriase de la persoanele vătămate A și A, respectiv un televizor marca Samsung, 4 bucăți scaune de terasă, 4 bucăți scaune de bucătărie, o bibliotecă din lemn, mai multe cărți, o centrală pe gaze naturale, mobilier pentru decor din bambus, topogan pentru copii din material plastic, 8 tablouri și a cauzat distrugeri la nivelul aceluiași imobil prin ardere, desenare și scrijelire, a deteriorat prin ardere mai multe prize și doze electrice, cabluri electrice, cabluri de telefonie și internet și sistemul de alarmare și protecție, cauzând astfel un prejudiciu în cuantum de 134.325 de lei.

În perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, din interiorul unei camere închise cu cheia, aflată la demisolul imobilului nr. *** de pe str. ****** din mun. Alba Iulia, în care inculpatul nu avea acces și în care a pătruns prin spargea geamului ușii de acces, în care se aflau depozitate mai multe obiecte personale aparținând familiei A., inculpatul a sustras mai multe plachete, medalii și distincții din perioada de timp în care A. ocupa funcția de Ministru al apărării, o machetă de pistol și un încărcător marca Glock.

În intervalul de timp 11.12.2023 – 12.04.2024, inculpatul a adresat, în diferite circumstanțe și multiple modalități, direct sau indirect, inclusiv prin rețele de socializare, amenințări cu acte de violență și/sau cu moartea, mai multor ofițeri și subofițeri de poliție, după caz, în timpul și/sau în legătură cu atribuțiile de serviciu ale persoanelor vătămate.

Totodată, la data de 29.01.2024 și la data de 30.01.2024, prin intermediul unor materiale video postate pe rețeaua de socializare Facebook, de pe un cont, a transmis amenințări cu moartea persoanei vătămate Ț.

La data de 11.01.2024, într-un videoclip postat pe rețeaua de socializare Facebook, de pe un cont de Facebook, a îndemnat publicul la acte de violență împotriva persoanelor de etnie rromă, respectiv la tăierea gâtului şi incendierea acestei categorii de persoane şi la eliminarea lor, incitând astfel la ură și discriminare.

La data de 12.03.2024, în timp ce se afla internat în Spitalul de Psihiatrie Alba Iulia, folosind un telefon mobil, a realizat un material video în cadrul căruia a transmis amenințări cu moartea medicului psihiatru C. (angajată în cadrul Spitalului de Psihiatrie).

Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea