Bărbat reținut, la Meșcreac, comuna Rădești, după ce și-a snopit în bătaie un consătean. Judecătorii de la Tribunalul Alba l-au plasat în arest la domiciliu

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 23.03.2019, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul V.Z., pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în stare de recidivă.

În fapt, s-a reținut că, în data de 22.03.2019, în jurul orelor 21:50, pe fondul unui conflict mai vechi şi în prezenţa mai multor persoane, în timp ce se afla în faţa unui local din satul Meşcreac, comuna Rădeşti, judeţul Alba, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate B.I, cu intensitate, cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent, mai multe lovituri care i-au vizat zone anatomice vitale ale corpului (cap şi abdomen), cauzându-i victimei leziuni traumatice (un politraumatism cu fracturi multiple ale membrelor şi leziuni la nivelul membrelor superioare cu caracteristice de apărare), care i-au pus în primejdie viaţa şi necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de 24.03.2019, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se respingerea propunerii şi luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a formulat contestaţie împotriva acestei încheieri, care urmează a fi soluţionată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...