Bărbat reținut după ce și-a făcut un cont fals pe Facebook cu care a înșelat o persoană, dându-i impresia că vorbește cu o femeie. Polițiști din Alba, la prinderea lui

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara au depistat un bărbat, de 35 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de fraudă informatică. Pentru documentarea activităţii infracţionale a celui în cauză, au fost efectuate două percheziţii domiciliare în municipiul Suceava.

La data de 5 februarie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara şi Suceava au efectuat două percheziţii domiciliare, în Suceava.

Activităţile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal aflat în instrumentarea B.C.C.O. Timişoara – Serviciul Combaterea Criminalităţii Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, în care se efectuează cercetări faţă de un bărbat, de 35 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă informatică.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o reţea de socializare, utilizând identitatea unei femei şi ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani, prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, o tabletă şi înscrisuri.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul structurilor de combaterea criminalităţii organizate din Cluj şi Alba-Iulia şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Atenţie la interacţiunea pe reţele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet (e-mail, messenger, forumuri)!

În cazul mesageriei electronice, blochează persoanele necunoscute care îţi fac rău sau creează-ţi un cont de utilizator nou şi închide-l pe cel vechi, pentru a stopa corespondenţa nedorită.

Dacă nu reuşeşti să eviţi o astfel de corespondenţă, salveaz-o, pentru a o avea ca mijloc de probă. Păstrează deci (prin salvare de pagină ori fişier sau captura de ecran) orice mesaj, comentariu, secvenţă audio sau video pe care agresorul le-a postat.

Dacă cineva a postat, fără acordul tău, imagini, filme sau date de contact private, trebuie să te adresezi administratorului respectivului site pentru a elimina conţinutul nedorit. În cazul în care ţi se refuză îndepărtarea imaginile şi datele de contact ilegal postate, poţi să faci plângere penală în baza art. 226 din Noul Cod Penal, cu privire la violarea vieţii private.

Trebuie ştiut că, indiferent de cât de gravă poate fi situaţia, apelaţi la Poliţie ori depuneţi o plângere prealabilă, pentru punerea în mişcare a acţiunii penale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

apoliticul 6 februarie 2018 at 17:33

La asta trebuia sa ai dea un premiu nu sa il inchida.Ce vina are el ca e plin internetul de retardati ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...