Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Blaj prins în flagrant la braconaj piscicol, pe râul Târnava Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 9 iunie, inclusiv.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, duminică, 21 aprilie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru punerea în aplicare a planului de acţiune „Stop braconajului 2019”, care are ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat de 49 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia, în albia râului Târnava Mare, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 54 din 15 ianuarie 2019, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2019, în perioada 11.04.2019 – 09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea