Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba Iulia, trimis în judecată, după ce a postat mai multe mesaje de instigare la ură împotriva poliției și jurnaliștilor: „V-aş scoate ochii şi v-aş tăia limba la fiecare dobitoc de genu”

Publicat

în

Bărbat din Alba Iulia, trimis în judecată, după ce a postat mai multe mesaje de instigare la ură împotriva poliției și jurnaliștilor: „V-aş scoate ochii şi v-aş tăia limba la fiecare dobitoc de genu”

Un bărbat din Municipiul Alba Iulia, care a instigat public al ură atât împotriva polițiștilor cât și jurnaliștilor, a fost trimis în judecată de către procurori.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul I. Bogdan este acuzat că, în luna aprilie 2020, prin intermediul Facebook, a postat şi a distribuit mesaje prin care a incitat public la ură împotriva poliţiştilor. De asemenea, în luna mai acesta a incitat la agresiuni împotriva ziariştilor.

Potrivit rechizitoriului, în data de 11 aprilie, acesta a postat pe profilul său de Facebook, având setat regimul de confidenţialitate ”public” (postarea se putea observa de către orice persoană), un articol cu titlul „Încă un poliţist bătut pe stradă de un bărbat fără declaraţia pe proprie răspundere”. Bărbatul a editat postarea, adăugând următorul mesaj: „Sa fie tot mai mulţi, că merita”.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, în 18 aprilie a postat pe profilul său de Facebook un videoclip ce conţine scene în care sunt cauzate distrugeri unor autospeciale de poliţie, iar inculpatul a editat postarea, adăugând următorul mesaj: „Hai că se poate… începutul este bun”.

În continuare, în 9 mai 2020, tot prin intermediul unei postări pe reţeaua de socializare Facebook, I. Bogdan a îndemnat publicul la comiterea de acte de violenţă faţă de jurnalişti. A distribuit pe profilul său următorul mesaj: „Să meargă o ţară bine…sau mai bine ar trebui UCISĂ presa la propriu şi la figurat. Eu v-aş tăia mâinile… v-aş scoate ochii şi v-aş tăia limba la fiecare dobitoc de genu, pentru că sunt prea mulţi proşti care mănâncă c… si cred ce scrieţi voi”.

Bărbatul este acuzat de incitare la ură sau discriminare şi instigare publică. Prima infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, iar a doua cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. Postările acuzatului sunt în continuare pe pagina acestuia de pe Facebook. În perioada respectivă, acesta a avut numeroase critici şi acuzaţii cu privire la restricţiile impuse prin instituirea stării de urgenţă în România. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia şi va fi analizat, iniţial, de un judecător de camera preliminară.

La câteva zile după ce a postat mesajul de ură adresat jurnaliştilor, în 12 mai 2020, bărbatul a fost oprit în trafic de către un poliţist de la Serviciul Rutier şi a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.500 lei. S-a reţinut în sarcina acestuia că, la solicitarea documentelor personale, a reacţionat nervos folosind cuvinte jignitoare la adresa agentului de poliţie aflat în timpul serviciului. Bărbatul a contestat amenda, dar a pierdut procesul.

Acesta este al doilea caz de dosar trimis în judecată în Alba pentru incitare şi ură la adresa Poliţiei, tot în legătură cu activităţi din perioada stării de urgenţă. Un bărbat de 36 de ani din Blaj (Z. Daniel) este inculpat într-o cauză aflată pe rolul Judecătoriei Blaj după ce, în data de 1 mai 2020, a postat pe Facebook mesaje prin care instiga oamenii să săvârşească fapte de violenţă împotriva forţelor de ordine care interveneau pentru restabilirii liniştii şi ordinii publice în cartierul romilor din municipiul Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare