Ziarul Unirea
 

Bărbat din Aiud, cu dosar penal pentru braconaj piscicol. A fost prins în timp ce pescuia în râul Mureș, în perioada de prohibiție

Acţiunile pentru combaterea braconajului piscicol au continuat. Poliţia reaminteşte faptul că perioada de prohibiţie durează până la data de 5 iunie inclusiv.

La data de 18 aprilie a.c.,  poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Aiud, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce pescuia în râul Mureş.

Poliţiştii au luat măsura confiscării uneltelor de pescuit, iar cei 15 peşti ce îi pescuise bărbatul înainte să fie depistat, au fost redaţi mediului acvatic.

Faţă de bărbatul surprins pescuind ilegal, a fost întocmit dosar penal, în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ”pescuit, prin orice metode, al reproducătorilor, în perioada de prohibiție si distrugerea icrelor embrionate de peste in zonele de reproducere naturala”, fapta prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23 din 05.03.2008, actualizată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 8 din 12 ianuarie 2018, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

apoliticul 19 aprilie 2018 at 16:58

Mai bine zis incerca sa pescuiasca.La ce peste este in Mures dupa deversari industriale si “curentari” este un miracol sa mai prinzi ceva.
De anul asta nu mai platesc taxa de pescuit pentru a sta cu undita in apa.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...