Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Abrud suspectat furtul unui telefon mobil dintr-o locuință – A profitat de neatenția proprietarului, care a lăsat ușa descuiată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 4 august, poliţiştii din Abrud l-au identificat pe un bărbat de 49 de ani, din Abrud, ca persoană bănuită de furtul unui telefon mobil.

furt-telefonSe pare că, în luna mai 2016, acesta a profitat de faptul că ușa unei locuinţe a rămas descuiată şi a furat un telefon mobil a cărui valoare a fost estimată de păgubit la 700 de lei. Şi în acest caz, poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte cetăţenilor faptul că unul din patru furturi este favorizat de neglijenţa proprietarilor şi revine cu câteva recomandări preventive, pentru siguranţa locuinţei:

– Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

– Nu purtaţi la vedere cheia de la uşa de acces în locuinţă şi nu o lăsaţi în locuri uşor accesibile (sub preş, în cutia de scrisori, ghivece cu flori etc);

– Verificaţi la plecare dacă aţi luat toate măsurile de siguranţă a locuinţei geamuri închise, uşi încuiate;

– Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

– Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dacă nu pot face această dovadă!

– Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea