Banii dați pe medicamente în perioada internării pot fi recuperați. Procedura explicată de ministrul Sănătății
Banii dați pe medicamente în perioada internării pot fi recuperați.: pacienții care-și cumpără medicamente din banii lor pe perioada internării își pot recupera foarte ușor cheltuiala. Pur și simplu trebuie să prezinte bonul fiscal la managerul spitalului. Cu toate acestea, extrem de puțini recurg la această soluție. Ministrul Sănătății îi încurajează pe pacienți să-și ceară drepturile.
Tot mai mulți pacienți se plâng că au fost nevoiți să cumpere medicamente în timp ce erau spitalizați.
Un raport al Observatorului Român de Sănătate arată că 21% din pacienţii internaţi în ultimii ani au fost nevoiţi să își cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din banii proprii în perioada spitalizării.
Legea spune că în timpul spitalizării unitatea medicală trebuie să asigure tratamentul. Iar dacă nu se întâmplă, vă puteţi recupera banii.
Problema este că, de multe ori, doctorii nu le dau reţete semnate şi parafate pacienţilor, ci le spun ce medicamente să îşi cumpere sau scriu pe o coală oarecare.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: “Pacientul vine cu chitanţa şi spitalul este obligat. Este obligat, repet, să îi dea banii înapoi pacientului (…) Orice medicament pe care pacientul îl consumă în timp ce este internat în spital trebuie să fie consemnat în foaia de observaţie (…) Pacientul vine, face o cerere de decontare, se trimite la partea financiară, care cere foaia de observaţie să vadă dacă acel serviciu medical este cuprins în foaia de observaţie”.
Potrivit datelor asociaţiilor de pacienţi, mai puţin de 10% dintre bolnavi reuşesc să îşi recupereze banii.
Sursa: stiri.tvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025-2027: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au
Vouchere pentru alimente ”Spijin pentru România” 2025-2027 pentru persoane vulnerabile: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a discutat despre voucherele pentru alimente în anul 2025 pentru persoanele vulnerabile. Acestea vor fi acordate şi în acest an, însă va fi schimbată periodicitatea acordării acestora, […]
Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești
Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești Românii sunt printre europenii care cumpără online foarte des, acest lucru fiinde observat atât de antreprenori cât și de escorci. Reclamele agresive de care dăm la orice pas virtual, sunt de cele mai multe ori reclamele magazinelor fantomă. Schemele cele mai frecvente […]