Rămâi conectat

Actualitate

Banii dați pe medicamente în perioada internării pot fi recuperați. Procedura explicată de ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Banii dați pe medicamente în perioada internării pot fi recuperați.: pacienții care-și cumpără medicamente din banii lor pe perioada internării își pot recupera foarte ușor cheltuiala. Pur și simplu trebuie să prezinte bonul fiscal la managerul spitalului. Cu toate acestea, extrem de puțini recurg la această soluție. Ministrul Sănătății îi încurajează pe pacienți să-și ceară drepturile.

Tot mai mulți pacienți se plâng că au fost nevoiți să cumpere medicamente în timp ce erau spitalizați.

Un raport al Observatorului Român de Sănătate arată că 21% din pacienţii internaţi în ultimii ani au fost nevoiţi să își cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din banii proprii în perioada spitalizării.

Legea spune că în timpul spitalizării unitatea medicală trebuie să asigure tratamentul. Iar dacă nu se întâmplă, vă puteţi recupera banii.

Problema este că, de multe ori, doctorii nu le dau reţete semnate şi parafate pacienţilor, ci le spun ce medicamente să îşi cumpere sau scriu pe o coală oarecare.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: “Pacientul vine cu chitanţa şi spitalul este obligat. Este obligat, repet, să îi dea banii înapoi pacientului (…) Orice medicament pe care pacientul îl consumă în timp ce este internat în spital trebuie să fie consemnat în foaia de observaţie (…) Pacientul vine, face o cerere de decontare, se trimite la partea financiară, care cere foaia de observaţie să vadă dacă acel serviciu medical este cuprins în foaia de observaţie”.

Potrivit datelor asociaţiilor de pacienţi, mai puţin de 10% dintre bolnavi reuşesc să îşi recupereze banii.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea