Rămâi conectat

Actualitate

Bani europeni pentru cercetare. Cercetătorii români au șansa de a aplica mai ușor pentru fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bani europeni pentru cercetare. Cercetătorii români au șansa de a aplica mai ușor pentru fonduri europene. Programul Orizont 2020, care va deveni Orizont Europa, va facilita accesul la cele 800 de milioane de euro destinate cercetării.

În actualul exercițiu bugetar, peste 80 la sută dintre fondurile pentru cercetare au fost atrase de 15 din vechii membri ai Uniunii Europene.

Țările nou intrate nu au reușit să atragă fonduri, deși au numeroși cercetători de valoare.

Europarlamentarul Dan Nica, responsabil cu reformarea programului prin care se finanțează cercetarea, își propune să schimbe această situație.

Se va consulta cu specialiștii din țară, urmând să prezinte în Parlamentul European principiile noi pe baza cărora se va finanța cercetarea europeană.

În prezent, un cercetător român dacă lucrează într-o echipă cu un cercetător neamț și un francez, salarizarea este de multe ori de zece ori mai mică. Acest lucru este inacceptabil. Le-am spus-o foarte clar celor cu care m-am întâlnit, că nu voi accepta și mă voi lupta să schimb acest lucru. Este ipocrizie: Germania și Franța cer ca șoferii de TIR sa fie plătiți cu salariile din țările respective, iar pentru cercetători nu, spune europarlamentarul Dan Nica.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea