Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Bani europeni pentru afaceri în mediul rural. Cum puteți beneficia de sume între 50.000 și 200.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investiilor Rurale, Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020 vine în întâmpinerea celor care vor să desfășoare activități nonagricole în mediul rural. Suma pusă la dispoziție în acest an se ridica la 158 milioane euro.

mestesuguri-populareDin această sumă, 73 de milioane sunt alocați pentru finanțarea nerambursabila a planurilor de afaceri prin submăsura „Sprijin pentru înființarea de activităti neagricole în zone rurale”. Beneficiarii pot primi 50.000 euro sau 70.000 euro pe proiect, dacă planul de afaceri prevede activităti de producție, servicii medicale, sanitar-veterinare și de agroturism. Sesiunea de primire a proiectele se va desfășura pe site-ul AFIR și va avea loc în perioada 28 iulie-30 noiembrie.

Tipurile de activități ce se pot “califica” pentru astfel de finanțări sunt fabricarea produselor textile și a incăltămintei, prelucrarea lemnului, producția și furnizarea de energie electrică, activităti de servicii informatice, activităti de creație și interpretare artistică, activităti de design specializat etc.

Pentru submăsură “Investitii în crearea și dezvoltarea de acvitiati neagricole” s-a alocat suma de 85 milioane de euro, finanțarea nerambursabila putând să ajungă până la maximum 90% din valoarea totală a proiectului. Sprijinul public nerambursabil este de 70%, existând posibilitatea de a se majora la 90%, în anumite condiții prevăzute în ghidul solicitantului.

De asemenea, se aloca până la 200.000 de euro pentru activități de artizanat și alte activităti tradiționale non-agricole – olărit, brodat, prelucrare manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii, precum și pentru investiții având ca scop producerea și comercializarea produselor textile, imbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie și carton, chimice, farmaceutice. Nu sunt lipsiți de șanse nici cei care se ocupă cu fabricarea construcțiilor metalice, a mașinilor, utilajelor și a echipamentelor industriale sau cei care vor să facă investiții legate de furnizarea de servicii.

Sursa: agrotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea