Rămâi conectat

Actualitate

Bancomate ”atacate” de hoți în Alba – gruparea infracțională a fost destructurată de DIICOT

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În urma a şapte percheziţii efectuate în Prahova, Satu Mare şi Bucureşti au fost depistate 12 persoane suspectate de implicare într-o reţea de specializată în infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate aflate pe raza mai multor județe, între care și Alba.

Potrivit polițiștilor începând cu luna iulie 2012, B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice împreună cu D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au documentat activitatea unui grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate (cash-trapping) cu prejudiciu deosebit de mare.

”Ultimele activităţi în cauză s-au desfăşurat la data de 30 octombrie a.c., când poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti cu sprijinul S.C.C.O. Satu Mare şi Brigăzii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” din Ploieşti au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti.

La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse 12 persoane în vederea cercetării pentru iniţiere, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de intrumente de plată electronică şi furt calificat.

Liderul grupului, o persoană din Bucureşti, este suspectat că a procurat dispozitive destinate sustragerii numerarului din ATM-uri şi a recrutat mai multe persoane care să se deplaseze în ţară pentru a sustrage bani din bancomate.

Cinci membri ai grupării, persoane din Ploieşti, Bucureşti şi Satu Mare, sunt suspectaţi că s-au deplasat pe raza judeţelor Dâmboviţa, Buzău, Bacău, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Arad, Bihor, Timişoara, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureş, Braşov şi în municipiul Bucureşti, unde, prin utilizarea de instrumente de plată autentice şi a unui dispozitiv destinat sustragerii banilor din ATM-uri, au produs un prejudiciu de peste 220.000 lei.

Soţia liderului, este suspectată că ar fi coordonat activitatea grupului împreună cu şotul său, recepţionând, prin sisteme de transfer monetar rapid, sumele de bani provenite din furturile de bani din bancomate.

De asemenea, alte două persoane, din Ploieşti şi Bucureşti, sunt suspectate că au racolat mai multe persoane pe care le-au determinat să îşi deschidă conturi la două bănci, iar cardurile aferente acestor conturi au fost utilizate în activitatea infracţională. De asemenea, liderul grupului infracţional este bănuit că a confecţionat şi dispozitive de skimming, destinate copierii datelor de identificare ale cardurilor bancare, în momentul utilizării”, se arată în comunicatul de presă emis de IGPR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea