Rămâi conectat

Ştirea zilei

Banca Mondială ajută municipiul Alba Iulia să își amplifice potențialul de a accesa fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Orașul Alba Iulia și Banca Mondială au organizat, joi, 24 septembrie 2015, o ceremonie pentru a încheia în mod oficial colaborarea de un an ce a contribuit la evaluarea planurilor de dezvoltare pe termen lung, strategiilor și proiectelor orașului, și în final la prioritizarea a 13 proiecte dintr-o listă lungă de peste 350 de proiecte care urmează să fie implementate până în anul 2020. La ceremonie au participat Primarul Municipalității Alba Iulia, Mircea Hava și Managerul pentru Practici Globale în domeniile Social, Urban, Rural și de Adaptare al Băncii Mondiale, David Sislen.

intalnire banca mondialaOrașul Alba Iulia ocupă locul întâi în rândul capitalelor de județ din România în ceea ce privește absorbția de fonduri UE pe cap de locuitor. Deși este un oraș de dimensiuni relativ reduse, având o populație de aproximativ 68.000 de locuitori, a reușit să absoarbă sau să utilizeze 150 de milioane de euro în fonduri europene. Alba Iulia este totodată prima municipalitate din România care a plătit din bugetul propriu pentru a încheia un acord de rambursare de tip diverse (miscellaneous reimbursable agreement MRA) cu Banca Mondială. Prin intermediul acestui acord, Banca Mondială a furnizat servicii de asistență tehnică în perioada iunie 2014 – iulie 2015, pentru a crește potențialul orașului Alba Iulia de a accesa fonduri europene în perioada 2014-2020.

„Asocierea cu Banca Mondială nu este deloc întâmplătoare.” a declarat Primarul Municipalității Alba Iulia, Mircea Hava. „Iar faptul ca suntem singurul oraș din România care și-a construit acest parteneriat strategic, nu ne dă doar dreptul sa fim mândri că suntem albaiulieni, ci și garanția că Alba Iulia va avea acces la cele mai bune și sustenabile soluții financiare. Ținta noastră este viitoarea perioadă de alocare 2014-2020, dar și alte resurse de finanțare, motiv pentru care a fost absolut necesar să stabilim prioritățile orașului împreună cu Banca Mondială.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Metodologia utilizată pentru selecția proiectelor, elaborată ca parte a parteneriatului încheiat cu municipalitatea Alba Iulia, este în prezent luată în considerare de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a fi aplicată ca metodologie de prioritizare pentru proiectele ce vor fi depuse de către cele 39 de capitale de județ din România eligibile pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, având o valoare de 1,3 miliarde de euro.

Cele 13 proiecte prioritare din Alba Iulia includ restaurarea patrimoniului cultural cheie și a siturilor turistice, îmbunătățirea vegetației în parcurile municipale, instalarea sistemelor de iluminat, îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor și școlilor, și reabilitatea creșelor/grădinițelor. Aceste proiecte se încadrează în viziunea orașului Alba Iulia de a deveni un punct de atracție european din punct de vedere cultural și turistic, continuând în același timp sa devina un oraș inteligent, ecologic, competitiv și creativ.

„Suntem pe un drum cu două sensuri.” a declarat Managerul pentru Practici Globale în domeniile Social, Urban, Rural și de Adaptare al Băncii Mondiale, David Sislen. „Lucrând îndeaproape cu echipa din Alba Iulia am câștigat o experiență semnificativă, iar Banca Mondială a învățat la rândul său foarte multe de la administrația locală. Aceste cunoștințe au relevanță globală.” (Z.U.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba, până la ora 23.00: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 50

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba, până la ora 10.00: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 50

Meteorologii AMN au emis luni, 14 noiembrie o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba și alte județe, până la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Este vizată zona joasă a județului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Alba Iulia se îmbracă în straie de sărbătoare: A început montarea iluminatului festiv în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Alba Iulia se îmbracă în straie de sărbătoare: A început montarea iluminatului festiv în Cetatea Alba Carolina

Pregătirile pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă sunt în plină desfășurare, la Alba Iulia, autoritățile demarând deja montarea decorațiunilor festive în oraș.

Municipiul Alba Iulia va intra în atmosfera specifică Sărbătorilor de Iarnă la începutul lunii decembrie, ca în fiecarean, pentru ca locuitorii urbei, dar și alte persoane interesate de Târgul de Crăciun, să se bucure din plin de astfel de momente.

Elit - Gustul Desăvârșit

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar în Cetatea Alba Carolina a început luni dimineața montarea instalațiilor festive pe stâlpii de iluminat public.

A început și amenajarea patinuarului la sfârșitul săptămânii trecute, spre bucuria copiilor și nu numai.

De asemenea, municipalitatea a anunțat că Târgul de Crăciun de la Alba Iulia se va deschide în 6 decembrie, de Moș Nicolae și vine cu o serie de modificări. Acesta va fi amplasat în latura de Vest și va avea toate ingredientele unei sărbători de poveste, cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor de unde albaiulienii și nu numai vor putea achiziționa bunătăți de Crăciun, cadouri și ornamente.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| TRAGEDIE în Alba: O persoană a MURIT într-un incendiu. Pompierii au scos-o carbonizată dintr-o locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: O persoană a MURIT într-un incendiu. Pompierii au scos-o carbonizată dintr-o locuință

Un incendiu a izbucnit în cursul după-amiezii de astăzi, 14 noiembrie, în Ciuguzel. În urma lichidării flăcărilor, pompierii au extras o persoană carbonizată din interiorul locuinței.

Potrivit primelor informații, detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea acestuia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul acoperiș al locuinței.

Suprafață afectată este de aprox. 70m2.

Se lucrează la localizarea și lichidarea acestuia.

Fără pericol de propagare la vecinătăți.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat.

Din nefericire, din interiorul locuinței, a fost extrasă o victimă, carbonizată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea