Bagajul pierdut, un coșmar pentru cei ce merg în vacanță
Bagajul pierdut, un coșmar pentru cei ce merg în vacanță
Un bagaj pierdut, de regulă într-un aeroport, este întotdeauna un vis urât atunci când mergem sau când ne întoarcem din vacanţă. Nu de alta, dar este posibil să aveții nevoie de ceva sau să aveți acolo cadourile pe care le-ați adus pentru cei dragi.
Iată câteva sfaturi utile de la experţi înainte de a pleca în vacanță, în eventualitatea în care vă pierdeți sau vi se pierde bagajul.
Pentru a vă asigura că bagajul nu va fi deschis fără motiv sau nu se va rupe atunci când va fi transportat sau “aruncat” atunci când este preluat, ar fi bine să îl înfoliați. Totuşi, dacă nu vreți să dați prea mulţi bani la aeroport, puteţi înfolia bagajul acasă fără prea multe costuri şi fără prea multă bătaie de cap.
Totodată, asigurați-vă că puneți şi un semn distinctiv la valiză pentru a vă asigura că o recunoaşteți uşor. Mai mult, ar fi bine să reţineți ce culoare are, câteva semne distinctive, dar şi marca valizei. Informaţiile vă vor fi de folos dacă veți depune reclamaţie pentru a vă recupera bagajul pierdut.
Experţii ne recomandă să nu punem mâncare în valiză, deoarece, dacă este pierdut, alimentele se pot strica şi tot bagajul va prinde un miros urât.
Ar mai fi recomandat să nu puneți obiecte de mare valoare, cum ar fi bijuterii din metale prețioase.
Obiectele de valoare şi electronicele se păstrează întotdeauna în bagajul de mână. Pe scurt, laptopul sau tabletele, bijuteriile şi actele de identitate se vor ţine în bagajul sau rucsacul pe care îl luați cu voi în avion.
Primul lucru pe care îl veți face atunci când vi se pierde un bagaj este să mergeți la biroul de Bagaje pierdute (Lost and Found) care aparţine de compania aeriană la care ați avut bilet.
În cazul în care bagajul a ajuns cu bine şi a fost luat de altcineva din aeroport, va fi necesar să faceți o reclamaţie la poliţia din aeroport pentru a putea verifica şi camerele de supraveghere şi pentru a afla cine l-ar fi putut lua.
Ideal este să depuneți plângerea atunci când vă aflați în aeroport şi să nu aşteptaţi prea mult. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că de regulă un bagaj pierdut poate fi recuperat în aproximativ 48 de ore. După ce ați depus reclamaţia va trebui să furnizați o adresă şi bagajul vă va fi livrat în scurt timp.
Dacă va fi nevoie să cumpărați haine sau produse cosmetice, este bine să trimiteţi bonurile ce dovedesc acest lucru la compania aeriană responsabilă de pierdere bagajului. De cele mai multe ori veți primi o despăgubire ce constă într-un anumit procent din cheltuieli.
Şi pentru că trăim în era tehnologiei, nu ar fi rău să folosiți un dispozitiv de tracking (urmărire) pentru a putea afla în timp real unde se află bagajul vostru. Nu de alta, dar vă poate ajuta să îl recuperați mai repede!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
380 de standarde ocupaționale și calificări, actualizate sau dezvoltate până în 2029, cu implicarea unor experți: Proiect al Ministerului Muncii
380 de standarde ocupaționale și calificări, actualizate sau dezvoltate până în 2029, cu implicarea unor experți: Proiect al Ministerului Muncii Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale și Autoritatea Națională pentru Calificări lansează un proiect amplu dedicat modernizării formării profesionale în România. Este vorba despre actualizarea, revizuirea și dezvoltarea de noi standarde ocupaționale și calificări […]
Autostrada A13 Sibiu-Bacău: Un nou șantier va fi deschis pe lotul dintre Boița și Făgăraș, pe aproape 20 km. Valoarea contractului, 1,54 miliarde lei, fără TVA
Autostrada A13 Sibiu-Bacău: Un nou șantier va fi deschis pe lotul dintre Boița și Făgăraș, pe aproape 20 km. Valoarea contractului, 1,54 miliarde lei, fără TVA Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a emis o autorizație de construicție necesară începerii lucrărilor unui nou șantier de autostradă. Este vorba de Lotul 2 Avrig – Mârșa (DJ 105G) – […]
Economistul Radu Georgescu: „Cum se explică rezultatul alegerilor? Economia ne-a dat o bâtă în cap!”
Economistul Radu Georgescu: „Cum se explică rezultatul alegerilor? Economia ne-a dat o bâtă în cap!” Economistul Radu Georgescu afirmă că explicația pentru rezultatul alegerilor poate fi găsit în economie, la lecția despre inflație. „Mulți oameni sunt surprinși de rezultatul alegerilor de duminică. Eu nu sunt. Am explicat de mai multe ori că în anul 1 […]