Rămâi conectat

Actualitate

Bagajul pierdut, un coșmar pentru cei ce merg în vacanță

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bagajul pierdut, un coșmar pentru cei ce merg în vacanță

Un bagaj pierdut, de regulă într-un aeroport, este întotdeauna un vis urât atunci când mergem sau când ne întoarcem din vacanţă. Nu de alta, dar este posibil să aveții nevoie de ceva sau să aveți acolo cadourile pe care le-ați adus pentru cei dragi.

Iată câteva sfaturi utile de la experţi înainte de a pleca în vacanță, în eventualitatea în care vă pierdeți sau vi se pierde bagajul.

Pentru a vă asigura că bagajul nu va fi deschis fără motiv sau nu se va rupe atunci când va fi transportat sau “aruncat” atunci când este preluat, ar fi bine să îl înfoliați. Totuşi, dacă nu vreți să dați prea mulţi bani la aeroport, puteţi înfolia bagajul acasă fără prea multe costuri şi fără prea multă bătaie de cap.

Totodată, asigurați-vă că puneți şi un semn distinctiv la valiză pentru a vă asigura că o recunoaşteți uşor. Mai mult, ar fi bine să reţineți ce culoare are, câteva semne distinctive, dar şi marca valizei. Informaţiile vă vor fi de folos dacă veți depune reclamaţie pentru a vă recupera bagajul pierdut.

Experţii ne recomandă să nu punem mâncare în valiză, deoarece, dacă este pierdut, alimentele se pot strica şi tot bagajul va prinde un miros urât.

Ar mai fi recomandat să nu puneți obiecte de mare valoare, cum ar fi bijuterii din metale prețioase.

Obiectele de valoare şi electronicele se păstrează întotdeauna în bagajul de mână. Pe scurt, laptopul sau tabletele, bijuteriile şi actele de identitate se vor ţine în bagajul sau rucsacul pe care îl luați cu voi în avion.

Primul lucru pe care îl veți face atunci când vi se pierde un bagaj este să mergeți la biroul de Bagaje pierdute (Lost and Found) care aparţine de compania aeriană la care ați avut bilet.

În cazul în care bagajul a ajuns cu bine şi a fost luat de altcineva din aeroport, va fi necesar să faceți o reclamaţie la poliţia din aeroport pentru a putea verifica şi camerele de supraveghere şi pentru a afla cine l-ar fi putut lua.

Ideal este să depuneți plângerea atunci când vă aflați în aeroport şi să nu aşteptaţi prea mult. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că de regulă un bagaj pierdut poate fi recuperat în aproximativ 48 de ore. După ce ați depus reclamaţia va trebui să furnizați o adresă şi bagajul vă va fi livrat în scurt timp.

Dacă va fi nevoie să cumpărați haine sau produse cosmetice, este bine să trimiteţi bonurile ce dovedesc acest lucru la compania aeriană responsabilă de pierdere bagajului. De cele mai multe ori veți primi o despăgubire ce constă într-un anumit procent din cheltuieli.

Şi pentru că trăim în era tehnologiei, nu ar fi rău să folosiți un dispozitiv de tracking (urmărire) pentru a putea afla în timp real unde se află bagajul vostru. Nu de alta, dar vă poate ajuta să îl recuperați mai repede!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când vor primi pensionarii deciziile de recalculare a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Când vor primi pensionarii deciziile de recalculare a pensiilor Între 15 şi 31 august, Casa Naţională de Pensii a anunţat că vor fi livrate deciziile de recalculare, prin care românii vor afla dacă vor primi sau nu bani în plus la pensie. Ce ştim concret este faptul că de cele mai mari […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea