Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

BACALAUREAT 2014. Absolvenții din Alba care au obținut nota 10 după soluționarea contestațiilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recorectarea lucrărilor din sesiunea iunie-iulie a examenului de BACALAUREAT 2014 a adus zâmbetul pe chipurile a patru elevi din Alba care au obținut nota 10, dar și satisfacția celor 37 de absolvenți care au promovat BAC-ul.

isj alba5 note de 10 au fost obținute de patru elevi, Diana Bâlc, de la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” din Aiud, care a fost notată cu punctaj maxim la două discipline: istorie și limba română. Dintre cei patru cea mai mare creștere a fost întâlnită la Diana-Maria Sierb, de la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj, care a urcat 40 de sutimi. Daniela Maria Stoica și Diana Gabriela Popescu de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș sunt celelalte două candidate de ”10”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În acest an, cele mai multe note de 10 au fost obținute la matematică, 153 spre deosebire de limba română unde doar 11 candidați au avut lucrări fără greșeală.

Înclinația școlarilor din Alba spre matematică a fost dovedită și la Evaluarea Națională 2014, unde nu mai puțin de 56 de absolvenți au rezolvat lucrările fără greșeală, înainte de soluționarea contestațiilor. Recorectarea lucrărilor a adus încă două note de 10, iar lista a crescut la 58. La limba română, un singur candidat a obținut nota 10.

În urma soluționării contestațiilor la BAC 2014 promovabilitatea în județul Alba a crescut  de la 67,8%, la 69,15%. Astfel din totalul celor 2.755 candidați prezenți 1.905 au promovat BAC-ul.

Două licee din județul Alba au avut promovabilitate de 100%. Este vorba despre Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” și Liceul Teoretic ”Sf. Iosif”, ambele din Alba Iulia. În județ două absolvente au obținut media 10 la BACALAUREAT 2014.

Citește și Diana Bâlc a obținut media 10 la BACALAUREAT 2014, după contestații. Absolventa din Aiud vrea să facă dreptate

Citește și Rezultate Bacalaureat 2014 după contestații. Notele elevilor din Alba au crescut după recorectarea lucrărilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | S-au copt primele cireșe în Alba Iulia, mai repede ca în alți ani. Cât este prețul în piață?

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO | S-au copt primele cireșe în Alba Iulia, mai repede ca în alți ani. Cât este prețul în piață? Primele cireșe s-au copt în Alba Iulia, după săptămâni de soare și căldură, în special primele două săptămâni de la începutul lunii aprilie. Mai mult decât atât, acestea au apărut și în piață, prețul unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea