Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă în judeţul Alba: Evaluarea competenţelor digitale. Ce trebuie să ştie elevii
Joi şi vineri este programată proba D a examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă, evaluarea competenţelor digitale. La această disciplină sunt înscrişi 272 de elevi din judeţul Alba. Proba teoretică a examenului de evaluare a competenţelor digitale începe mâine la ora 13.00, iar în cadrul acestei probe, elevii trebuie să ateste că ştiu să folosească un calculator şi pachetul Microsoft Office.
Proba are două părţi, una teoretică şi alta practică.
Elevii vor primi un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, timp în care elevii vor primi FIŞA A, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 15 minute, şi FIŞA B, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 75 de minute.
Candidaţii vor avea acces la Internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele specifice.
Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă. Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte.
La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător; 26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat; 75-100 de puncte: utilizator experimentat.
La proba C, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională susţinută marţi şi miercuri au fost prezenţi 213 elevi din 247 înscrişi la limba engleză şi 26 elevi din 32 înscrişi la limba franceză.
În această sesiune vor fi cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.
Accesul în sală la bacalaureat se face pe bază de act de identitate
Pentru toate probele, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de a începe. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.
Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale, până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.
Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Bilete de tratament pentru pensionari: O stațiune balneară aflată la doi pași de Alba, preferată de pensionarii din județ
Bilete de tratament pentru pensionari: O stațiune balneară aflată la doi pași de Alba, preferată de pensionarii din județ Ceva mai mult de o treime dintre pensionarii și asigurații din județul Alba care au primit anul trecut bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii au ales Geoagiu Băi, stațiune balneară aflată… la doi pași, […]