Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă în judeţul Alba: Evaluarea competenţelor digitale. Ce trebuie să ştie elevii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bacalaureat Competente Digitale02Joi şi vineri este programată proba D a examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă, evaluarea competenţelor digitale. La această disciplină sunt înscrişi 272 de elevi din judeţul Alba. Proba teoretică a examenului de evaluare a competenţelor digitale începe mâine la ora 13.00, iar în cadrul acestei probe, elevii trebuie să ateste că ştiu să folosească un calculator şi pachetul Microsoft Office.

Proba are două părţi, una teoretică şi alta practică.

Elevii vor primi un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, timp în care elevii vor primi FIŞA A, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 15 minute, şi FIŞA B, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 75 de minute.

Candidaţii vor avea acces la Internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele specifice.

Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă. Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte.

La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător; 26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat; 75-100 de puncte: utilizator experimentat.

La proba C, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională susţinută marţi şi miercuri au fost prezenţi 213 elevi din 247 înscrişi la limba engleză şi 26 elevi din 32 înscrişi la limba franceză.

În această sesiune vor fi cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Accesul în sală la bacalaureat se face pe bază de act de identitate

Pentru toate probele, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de a începe. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale, până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea