Bacalaureat 2013, sesiunea a II-a, în Alba: Vineri are loc proba la alegere a profilului. Cei mai mulţi înscrişi la biologie
Mâine, 30 august va avea loc ultima probă a examenului de Bacalaureat 2013 din sesiunea a II-a. La această probă, în judeţul Alba cei mai mulţi s-au înscris la biologie vegetală şi animală – 412, urmată de geografie – 186, fizică – 67, anatomie – 66, chimie – 33, informatică – 10, iar la restul disciplinelor sunt mai puţini înscrişi, ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş care atrage atenţia că elevii trebuie să fie prezenţi la 8.30 în sala de examen, altfel nu vor mai fi primiţi. Examenul începe la ora 9.00 şi se termină cel târziu la ora 12.00.
Sesiunea a II-a a examenului de bacalaureat nu a fost fără incidente nici în judeţul Alba, 3 elevi au fost eliminaţi luni la limba română şi 4 elevi miercuri, la matematică. În judeţul Alba au fost aşteptaţi 1.338 elevi în această sesiune, la primele două probe scrise lipsind aproximativ 15% din cei înscrişi.
Rezultatele finale vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, pe site-ul edu.ro, iar depunerea contestaţiilor va avea loc între orele 12.00 şi 16.00 în aceeaşi zi. Rezolvarea contestaţiilor este programată în zilele de 3 şi 4 septembrie pentru ca rezultatele finale să fie afişate în 5 septembrie.
În această sesiune sunt cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.
Accesul în sală la bacalaureat se face pe bază de act de identitate
Pentru toate probele, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de a începe. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.
Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale, până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.
Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.
Și în această sesiune, elevii vor fi supravegheați video și vor putea intra în săli doar cu pixul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor