Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: Ţeparul Dorel Vîrciu care a înşelat un medic din Roşia Montană vânzându-i două pietre drept aur a făcut recurs la măsura arestării. VEZI AICI CINE E VICTIMA ŞI DE UNDE AVEA BANII

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorel Vîrciu (47 ani) din Zlatna, arestat de poliţişti pentru că a vândut unui bărbat din Roşia Montană două pietre fără valoare contra sumei de 290.000 lei, pretinzând că este aur pur, a făcut azi recurs la măsura arestării pe 29 de zile dispusă săptămâna trecută de Tribunalul Hunedoara. Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia iar Vîrciu a cerut în faţa magistraţilor de aici să-l elibereze pentru că nu este el autorul faptei.

Dorel Vîrciu se pare că este ţepar de profesie. El mai are la activ o condamnare cu suspendare pentru trafic de influenţă. De asemenea este autorul unei spargeri de locuinţă şi este judecat pentru emitere de file CEC fără acoperire.

*Medicul Nicolae Bara a crezut că cumpără 3,5 kilograme de aur la jumătate de preţ

Potrivit poliţiştilor, Dorel Vîrciu  a dat sfară în ţară că are de vânzare două pepite de aur şi s-a întâlnit cu un potenţial cumpărător al acestora, în oraşul Abrud. Tot oamenii legii au spus că amatorul de aur era un medic, de 30 de ani, din Roşia Montană. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un anume Nicolae Bara, originar din Roşia Montană, care are cabinete la Bistra şi Alba Iulia. De altfel, numele acestuia conicinde cu numele principalului martor la care s-a făcut referire azi în sala de judecată în faţa magistraţilor, la judecarea recursului.

Prezentându-se cu numele „Marius”, Dorel Vîrciu i-a spus că pepitele de aur cântăresc împreună aproximativ trei kilograme şi jumătate şi le dă contra sumei de 290.000 de lei. Ceea ce l-a atras pe medic a fost cel mai probabil preţul cerut de Vîrciu, şi anume 90 de lei pe gram, adică la jumătate din preţul aurului pe piaţă, evaluat la 180 lei gramul. Cei doi au bătut palma şi au stabilit să se întâlnească pe raza comunei Buceş, în judeţul Hunedoara, pentru a realiza tranzacţia.

Ajunşi în Buceş, medicul i-a dat lui Dorel Vîrciu toţi banii ceruţi, şi a primit în schimb două cutii de plastic sigilate cu bandă adezivă fără să verifice conţinutul lor. Ulterior, păgubitul a constatat că în cutii nu era altceva decât nişte simple pietre, fără valoare. Acesta a reclamat înşelăciunea la Poliţia Brad care împreună cu poliţiştii din Zlatna l-au identificat pe făptuitor. În urma percheziţiei realizate la domiciliul lui Dorel Vîrciu au fost ridicate probe şi a fost recuperată o sumă de 20.000 de lei din totalul de 290.000 de lei, pe care păgubitul i-a plătit pentru cele două bucăţi de rocă.

 *Pe surse: Tatăl „victimei” ar fi vândut recent 30 de parcele de teren la Roşia Montană

 Potrivit unor surse apropiate Primăriei Roşia Montană, tatăl medicului Nicolae Bara care este din comună ar fi vândut luna trecută aproximativ 30 de parcele de pământ speculanţilor care urmăresc să obţină câştiguri de pe urma celebrului proiect minier. Aceştia cumpără terenuri în zonele cheie ale viitorului proiect cu intenţia de a ridica pe ele contrucţii pe care apoi să le vândă investitorilor de la Roşia Montană Gold Corporation pe sume fabuloase. Tatăl victimei, care se pare că are mult pământ în comună, ar fi vândut recent parcele de teren în zona numită Valea Nanului, chiar pe locul unde este propusă construirea uzinei pentru viitoarea carieră. Un metru pătrat în acea zonă se vinde cu circa 15-20 euro.

UPDATE

Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de Dorel Vîrciu la măsura arestării preventive decisă de Tribunalul Hunedoara. Vîrciu este acuzat de infracţiunea de înşelăciune. Hotărârea instanţei albaiuliene este definitivă.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea