Rămâi conectat

Politică Administrație

Avocatul Mihai Baco, din Baroul Alba: Ai sentimentul inutilităţii, în faţa magistraţilor care pronunţă hotărâri nelegale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avocatul Mihai Baco, din cadrul Baroului Alba a vorbit pentru Avocatura.com despre „sentimentul inutilităţii profesionale”, în faţa magistraţilor care „se cred atotştiutori, posesori ai adevărului absolut, si care din aceasta postura pronunţă hotărâri total nelegale”. Avocatura.com i-a solicitat avocatului o luare de poziţie vizavi de cazul de trimitere în judecată a judecătoarei Iulia Paisa de la Judecătoria Piatra Neamţ, pentru că aceasta şi-a exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de magistrat la judecarea a 41 de cauze civile.

Semnele de întrebare s-au pus asupra relevanţei pregătirilor şi eforturilor unui avocat care munceşte din greu, pentru a pleda apoi în faţa unui magistrat certat cu deontologia.

Iată ce a declarat  Mihai Baco

„Din fericire, acest mod de a «judeca» dosarele aflate pe rolul instanţelor de judecată nu este simptomatic pentru sistemul de justiţie romanesc. Fiecare pădure îşi are uscăciunile sale, astfel că şi sistemul de justiţie romanesc mai are cate un târât, care judecă după reguli numai de el ştiute, iar dacă ai neşansa sa fii judecat de un astfel de magistrat, încerci mari neîmpliniri profesionale.

Este aproape imposibil sa-ti explici, şi cu atât mai mult sa explici clientului tău, cum pot fi încălcate şi înlăturate evidentele, şi să fie pronunţate soluţii profund nelegale. Din păcate, de multe ori eşti pus in situaţia sa trăieşti sentimentul inutilităţii profesionale, in fata unor magistraţi, care se cred atotştiutori, posesori ai adevărului absolut, şi care din aceasta postura pronunţă hotărâri total nelegale.

Astfel, ajungi in postura în care îţi dai seama ca eforturile depuse în vederea pregătirii unei susţineri (apărări) temeinice si calificate, bazata pe texte de lege şi practică judiciară, nu au nici un fel de relevanţă în fata unor magistraţi de genul celor mai sus amintiţi. Din fericire, aceştia sunt puţini la număr şi sper la o diminuare a numărului acestora”.

Avocatul dr. Mihai Baco este membru al Baroului Alba si singurul avocat roman membru în Comitetul Executiv al Uniunii Europene a Avocaţilor.

Potrivit DNA, Iulia Paisa este acuzata de săvârşirea infracţiunilor concurente de: abuz în serviciu cu primirea pentru sine sau altul de foloase necuvenite (41 de infracţiuni), abuz in serviciu cu primirea pentru sine sau altul de foloase necuvenite, în formă continuată (40 de acte materiale) şi fals intelectual (şase infracţiuni).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea