Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Avocații, jurnaliștii și judecătorii, ultimele locuri în topul încrederii românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sondaj de opinie realizat la nivel național de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, arată că șapte din zece români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.

Patru din zece români afirmă că 2023 a fost mai dificil pentru România decât anul precedent.Creșterea prețurilor și neaderarea României la spațiul Schengen sunt considerate fenomenele care au influențat negativ anul 2023, conform opiniei românilor. Doar 5% dintre respondenți declară că se bucură de tot ceea ce le este necesar, în timp ce 6% spun că au suferit de foame în acest an.

În ceea ce privește încrederea în diverse profesii, pompieri cu 91%, specialiștii în IT cu 62%, asistenții medicali cu 68%, ofițerii de armată cu 66%, și ingineri cu 65%.

Pe ultimele locuri în privința încrederii se află avocații cu 49%; judecătorii cu 47%, jurnaliștii cu 44% și polițiștii cu 41%. Politicienii se situează pe ultimul loc în topul încrederii, doar unul din zece români afirmând că are multă sau foarte multă încredere în această categorie profesională.

Citește și: PNL, în cădere liberă, iar USR urcă în intențiile românilor pentru votul la alegerile locale. Sondaj CURS

Îngrijorările dominante ale românilor în 2023 rămân legate de creșterea prețurilor și de situația din regiunea înconjurătoare, cu 29% și 24%, respectiv. Spre deosebire de anii precedenți, frica de boală a scăzut în intensitate, situându-se acum pe locul patru în topul îngrijorărilor.

Sursa: ires.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea