Rămâi conectat

Curier Județean

Avocații Baroului Alba critică de lipsa de comunicare din partea instanțelor în ceea ce privește protestele și programul stabilit de completele de judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Baroul Alba a luat act de evoluția deciziilor adoptate de Adunările Generale ale instanțelor din raza Tribunalului Alba privind suspendarea activității de judecată, decizii cu impact asupra desfășurării actului de justiție.

Cu această ocazie a constatat cu îngrijorare o vădită inconsecvență a completelor de judecată în respectarea hotărârilor adunărilor generale ale magistraților diverselor instanțe precum și o lipsă de comunicare din partea instanțelor cu graficul de program stabilit de fiecare complet de judecată în timp util, către organele de reprezentare ale avocaților.

Dorim să atragem atenția asupra inconsecvenței aplicării generale a deciziilor adoptate de către complete de judecată ce compun aceleași instanțe, sens în care nu există o predictibilitate a desfășurării ședinței de judecată pentru avocați și justițiabili deopotrivă.

Această chestiune este de natură a afecta în mod evident întreaga activitate a avocaților, cu atât mai mult cu cât sunt situații în care părțile și reprezentanții lor convenționali se deplasează de pe raza altui județ.

Lipsa unui dialog direct cu barourile și inconsecvența în respectarea hotârârilor adoptate, sunt de natură să lipsească de conținut colaborarea dintre profesiile juridice, așa cum a fost ea conturată în articolul 5 din ”ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii în special avocați”

Baroul Alba subliniază că pe lângă deserviciile imediate resimțite de avocați și justițiabili, o astfel de defectuasă de comunicare este de natură să afecteze pe termen lung imaginea în ansamblu a sistemului judiciar dinc care facem parte cu toții.

Este important să înțelegem că întregul corp profesional al avocaților poate fi un partener al demersurilor colegilor magistrați, în senul respectării Legii și a Statului de Drept, însă parteneriatul se poate derula în condițiile în care există un respect reciproc manifestat între membrii celor două organisme juridice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea