Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Avertizări meteo: Cod PORTOCALIU de furtuni și cod GALBEN de caniculă în județul Alba, duminică

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Avertizări meteo: Cod PORTOCALIU de furtuni și cod GALBEN de caniculă în județul Alba, duminică

Meteorologii au emis duminică o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente, și o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă în județul Alba, până duminică noaptea.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), grindină, descărcări electrice și izolat averse torenţiale. Noaptea aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului.

Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40…50 l/mp.

Valul de căldură va persista, duminică (24 iulie) în regiunile sudice și local în cele vestice, centrale și estice. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea