Rămâi conectat

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023

Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. vor înceta de drept la data menționată. Cu excepția contractelor de asigurare încadrate în clasa 15 – Garanții, care vor rămâne valabile până la 5 februarie 2024, conform prevederilor Legii nr. 85/2014, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru șoferii care au în posesie polițe RCA eliberate de Euroins, este esențial să încheie noi polițe de asigurare obligatorii de răspundere civilă auto, deoarece cele emise de această societate nu vor mai fi valabile începând cu 8 decembrie 2023.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a informat anterior că după data de 7 decembrie 2023, creditorii de asigurare pot depune cereri de restituire a primei către FGA pentru perioada rămasă neacoperită. Această procedură este în conformitate cu Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019.

Citește și: Asigurarea obligatorie a locuințelor: Garajele sau instalațiile solare afectate de dezastre naturale vor putea fi despăgubite. Care este condiția

Pentru polițele de asigurare a căror valabilitate s-a încheiat de drept, nu este necesar un demers suplimentar din partea asiguratului în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea poliței respective.

FGA a asigurat că va continua să proceseze cererile de despăgubire primite de la asigurații Societății Euroins Asigurare-Reasigurare S.A. pentru evenimente survenite până la data de 7 decembrie 2023, inclusiv.

Sursa: jurnalul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB În această circumstanță, în care datoria depășește jumătate din valoarea PIB-ului, Guvernul trebuie să ia anumite măsuri. Datoria guvernamentală a crescut în aprilie 2024 până la 852,816 miliarde lei (52,1% din PIB), de la 845,098 miliarde de lei (51,6% din PIB) în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea