Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aventurile unui șofer beat din Alba, pe DN7: S-a plimbat dezbrăcat pe șosea după ce a provocat un accident şi a distrus o benzinărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Aventurile unui șofer beat din Alba, pe DN7: S-a plimbat dezbrăcat pe șosea după ce a provocat un accident şi a distrus o benzinărie

Un bărbat de 31 de ani este judecat pentru ultraj contra bunelor moravuri și pentru refuzul de a se supune prelevării de probe biologice. Acesta s-a dezbrăcat pe un drum naţional, după ce a provocat un eveniment rutier.

Evenimentele a avut loc în 11 ianuarie 2020. R. C. a condus un autoturism înmatriculat în Olanda din localitatea Săliştea până în perimetrul staţiei de carburanţi Rompetrol Şibot, unde a efectuat mai multe întoarceri bruşte, lovind o ladă frigorifică şi peretele staţiei de carburanţi pe o suprafaţă de aproximativ 2 metri.

Ulterior a revenit pe DN 7, unde a mai rulat aproximativ 100 m pe sensul Deva-Sebeş, după care a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile, iar ulterior a coborât din autoturism şi s-a dezbrăcat de la brâu în jos.

Având în vedere că emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive, însă a refuzat. Acţiunea şoferului a condus la blocarea traficului pentru aproximativ 30-40 de minute, având în vedere că autoturismul său ocupa parte din banda de circulaţie, iar pe cealaltă bandă se afla inculpatul care a comis actele de exhibiţionism anterior descrise.

După sosirea poliţiştilor, acesta a fost imbobilizat si introdus in autospeciala poliţiei deoarece se afla pe partea carosabilă, era dezbrăcat şi manifesta un comportament care a condus la indignarea participanţilor la trafic. Iniţial a preizat că este de acord cu recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar, odată ajuns la Spitalul Orăşenesc Cugir, a refuzat acest lucru.

Ce au spus martorii care au asistat la eveniment

Un angajat al staţie de carburanţi a declarat că autoturismul condus de inculpat a pătruns în perimetrul staţiei, a efectuat mai multe manevre bruşte de întoarcere, după care a intrat într-o ladă frigorifică pe care a distrus-o, iar prin manevrele efectuate a distrus şi o parte din peretele staţiei de carburanţi. Un alt şofer, martor în cauză, a spus că se deplasa cu maşina spre Şibot şi, înainte de podul care traversează râul Cugir, a observat un autoturism avariat pe sensul de mers Orăştie-Sebeş, traficul fiind blocat, deoarece proprietarul autoturismului se afla pe banda cealaltă, dezbrăcat de la brâu în jos. Totodată, martorul a menţionat că inculpatul s-a plimbat dezbrăcat printre maşini şi a adresat expresii jignitoare mai multor persoane, traficul fiind blocat timp de 30-40 de minute până la sosirea organelor de poliţie.

Bărbatul a fost filmat dezbrăcat de la brâu în jos, iar la un moment dat îşi duce mâna la organele genitale şi le arată persoanelor care se aflau în spatele autoturismului său. După aceasta, merge în faţa maşinii sale, dislocă plăcuţa cu numărul de înmatriculare pe care şi-o pune sub organele genitale şi le arată spre persoanele din faţa autoturismului.

La Poliţie, acesta a declarat că anterior a consumat 2 litri de vin şi 200-300 ml de ţuică. Acesta a declarat că nu îşi aminteşte nimic în rest, nici momentul în care a plecat, nici drumul şi nu-şi poate explica acţiunea sa de a se dezbrăca în public. A menţionat că recunoaşte şi regretă faptele de care este acuzat. Trimis în judecată, şoferul a beneficiat de clemenţa judecătorilor. A fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 30 iunie 2021 nu a fost contestată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea