Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Transilvania: Contractul pentru nici 30 de km, semnat după 3 ani de licitații și contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încă un pas mic spre o autostradă mare: contractul pentru nici 30 de km ai Autostrăzii Transilvania, a fost semnat după 3 ani de licitații și contestații.

Deocamdată, pasul a fost făcut doar pe hârtie. A fost semnat contractul pentru tronsonul dintre Chiribiş și Biharia al Autostrăzii Transilvania, o porțiune de nici 30 de kilometri. Prezent la eveniment, premierul Orban a vrut să-și expună filosofia despre construcția autostrăzilor în România, doar că l-a încurcat pe Aristotel cu Platon.

Contractul pentru cei 29 de kilometri din autostrada Transilvania dintre Biharia și Chiribiș a fost semnat după 3 ani de licitații și contestații.

Prezent la parafarea documentului, premierul a încercat să explice ce își dorește de la constructori, cu un citat din Aristotel, despre Platon. Dar a încurcat personajele.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: „Platon parcă avea o vorba: mi-e drag Aristotel, dar mai drag mi-e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mult mai dragă îmi este construcția de autostrăzi. Din punctul meu de vedere, nu există decât constructori serioși și constructori neserioși, indiferent că ei sunt români sau sunt din altă țară”.

Tronsonul Biharia – Chiribiş este început de pe vremea contractului cu Bechtel, dar a fost abandonat.

Tronsonul va avea 18 poduri, pasaje, viaducte și se va continua cu mini-autostrada de la intrarea în țară, Borș-Biharia. Porțiunea de aproape 5 km este în curs de finalizare.

Contractul pentru lotul Biharia – Chiribiş are o valoare de peste 326,5 milioane lei.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea