Autostrada Transilvania: Contractul pentru nici 30 de km, semnat după 3 ani de licitații și contestații

Încă un pas mic spre o autostradă mare: contractul pentru nici 30 de km ai Autostrăzii Transilvania, a fost semnat după 3 ani de licitații și contestații.

Deocamdată, pasul a fost făcut doar pe hârtie. A fost semnat contractul pentru tronsonul dintre Chiribiş și Biharia al Autostrăzii Transilvania, o porțiune de nici 30 de kilometri. Prezent la eveniment, premierul Orban a vrut să-și expună filosofia despre construcția autostrăzilor în România, doar că l-a încurcat pe Aristotel cu Platon.

ELIT

Contractul pentru cei 29 de kilometri din autostrada Transilvania dintre Biharia și Chiribiș a fost semnat după 3 ani de licitații și contestații.

Prezent la parafarea documentului, premierul a încercat să explice ce își dorește de la constructori, cu un citat din Aristotel, despre Platon. Dar a încurcat personajele.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: „Platon parcă avea o vorba: mi-e drag Aristotel, dar mai drag mi-e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mult mai dragă îmi este construcția de autostrăzi. Din punctul meu de vedere, nu există decât constructori serioși și constructori neserioși, indiferent că ei sunt români sau sunt din altă țară”.

Tronsonul Biharia – Chiribiş este început de pe vremea contractului cu Bechtel, dar a fost abandonat.

Tronsonul va avea 18 poduri, pasaje, viaducte și se va continua cu mini-autostrada de la intrarea în țară, Borș-Biharia. Porțiunea de aproape 5 km este în curs de finalizare.

Contractul pentru lotul Biharia – Chiribiş are o valoare de peste 326,5 milioane lei.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...