// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autostrada Sebeș-Turda: Probleme de planeitate și rugozitate pe lotul 3. Constructorul neagă existența lor

Ultimele teste pe lotul trei al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Aiud la Decea, arată că există probleme de planeitate și rugozitate pe acest tronson, însă constructorul italian neagă existența lor, potrivit economica.net

Şi cele mai recente măsurători de pe lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda au indicat probleme de rugozitate şi planeitate pe mai bine de trei kilometri, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Prin urmare, suprafeţele cu probleme vor fi frezate şi reasfaltate. De altfel, constructorul şi-ar fi asumat să termine operaţiunile de frezare şi reasfaltare până pe 27 iulie, urmând ca până pe 30 iulie să fie gata şi primul strat de marcaje, în vederea efectuării mult-aşteptatei recepţii, potrivit surselor noastre.

“În actul semnat şi-au asumat că vor freza pe o distanţă de trei kilometri, unde au fost semnalate probleme, inclusiv la ultimele teste”, au explicat sursele, adăugând că al treilea rând de teste a fost făcut inclusiv cum a vrut constructorul, cu pendulul şi lata, iar reprezentanţii săi au fost de faţă.

Contactat de către ECONOMICA.NET, un reprezentant al Tirrena Scavi a negat însă că ar fi probleme.

“Nu este adevărat. Veţi vedea cum se vor derula lucrurile în continuare”, a spus reprezentantul constructorului care ne-a îndrumat către CNAIR pentru a afla data recepţiei.

În ianuarie, CNAIR a amânat cu 90 de zile recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, din cauza execesului de bitum şi a problemelor de rugozitate şi planeitate. În replică, un reprezentant al constructorului îi acuza atunci pe şefii de la Drumuri de rea-voinţă pentru că nu vor să recepţioneze noua şosea, care ar fi gata încă de anul trecut.

La finele lunii martie, constructorul a demarat lucrări de frezare a zonelor cu exces de bitum şi a solicitat o nouă expertiză.

Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Autostrada Sebeș-Turda: Probleme de planeitate și rugozitate pe lotul 3. Constructorul neagă existența lor

  1. Unu din Alba 20.07.2018 la 9:40

    In cazul asta nu se va deschide nici la pastele cailor

  2. A10 20.07.2018 la 11:17

    Voi de 5000 ani tot frezati aia 3 km de pe lotul 3,ii bine ca ati inceput sa frezati electron cu electron ar fi si pacat sa scape cate unu

  3. Costeld 20.07.2018 la 13:11

    Dacă nu marchează banul! !! $$$