Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4: Asociația Pro Infrastructură a lansat o petiție prin care se cere deschiderea urgentă a traficului rutier pe A10

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, loturile 3 și 4 sunt gata să preia traficul rutier, dar nu sunt date în circulație. În acest timp, șoferii riscă să își piardă viața pe drumul național paralel (DN1). Pentru că, se pare, viața nu are suficientă prioritate. Societatea civilă, reprezentată de comunitatea Declic și Asociația Pro Infrastructură, lansează o petiție prin care se cere deschiderea urgentă a traficului rutier pe A10.

„Împreună cu partenerii noștri de la Declic, am decis să lansăm o petiție pentru ca autoritățile să audă clar vocea noastră care cere deschiderea IMEDIATĂ a tronsonului Aiud-Turda.

Conform unui chestionar la care au răspuns peste 5300 de membri Declic, peste 60 la sută dintre noi am fost deja implicați într-un accident rutier. Suntem „campioni” în Europa la capitolul decese în accidente auto. În medie, 5 oameni mor în fiecare zi pe șoselele din România. 30 de km din DN1 (între Turda și Aiud) pot fi înlocuiți chiar astăzi cu o autostradă modernă (A10). Deși lucrările au fost finalizate, autoritățile tergiversează recepția”, spun membrii Asociației Pro Infrastructură.

Specialiștii independenți spun că aceste două tronsoane din A10 pot fi date în folosință fără riscuri. Posibilele neconformități imputate constructorilor nu afectează traficul și pot fi rezolvate după recepția parțială a lucrărilor și deschiderea traficului rutier. Mai mult, chiar purtătorul de cuvânt CNAIR (Alin Șerbănescu) a declarat de curând că recepția lotului 4 nu este împiedicată de problemele alimentării cu apă a Centrului de Întreținere și Coordonare (CIC), „întrucât nu afectează drumul propriu-zis”.

„Credem că viața chiar are prioritate în fața barierelor birocratice. Dacă noi tăcem, permitem birocrației, incompetenței și fugii de răspundere a oficialilor CNAIR să țină închisă o autostradă perfect funcțională. Pentru autorități este mai ușor să amâne rezolvarea problemelor, dar dacă suficient de mulți le vom spune că amânarea este un act criminal, vor urgenta deschiderea circulației. În caz contrar, vor putea fi considerați responsabili moral pentru morții de pe DN1.

Există cadru legal pentru a se da drumul la trafic. Au spus-o chiar cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările adiacente nu împiedică recepția drumului propriu-zis. Atunci de ce nu circulăm pe autostradă? Este important să cerem autorităților, în număr cât mai mare, să găsească soluții pentru a nu ne mai pune viața în pericol pe drumuri precare, uzate moral încă de la darea lor în folosință. Autostrada permite circulația în condiții de maximă siguranță la viteze de 130 de km/h, așa cum am demonstrat încă din 16 februarie 2018 prin filmarea de la bordul mașinii”, au mai precizat reprezentanții Asociației.

Petiția poate fi semnată pe acest link: http://bit.ly/2Hmbwjw

Sursa: Facebook Asociația Pro Infrastructură


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Contractele pentru construirea DJ107I, Transapuseana, reziliate ILEGAL de CJ Alba. Cum motivează Construcții Napoca pretențiile URIAȘE de aproape 9 milioane de lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Contractele pentru construirea DJ107I, Transapuseana, reziliate ILEGAL de CJ Alba. Cum motivează Construcții Napoca pretențiile URIAȘE de aproape 9 milioane de lei Societatea de Construcții Napoca S.A., a înaintat Tribunalului Cluj o cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului Județean Alba prin care solicită obligarea la plata unor sume uriașe, învocând nerespectarea obligațiilor contractuale în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea