Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4: Asociația Pro Infrastructură a lansat o petiție prin care se cere deschiderea urgentă a traficului rutier pe A10

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, loturile 3 și 4 sunt gata să preia traficul rutier, dar nu sunt date în circulație. În acest timp, șoferii riscă să își piardă viața pe drumul național paralel (DN1). Pentru că, se pare, viața nu are suficientă prioritate. Societatea civilă, reprezentată de comunitatea Declic și Asociația Pro Infrastructură, lansează o petiție prin care se cere deschiderea urgentă a traficului rutier pe A10.

„Împreună cu partenerii noștri de la Declic, am decis să lansăm o petiție pentru ca autoritățile să audă clar vocea noastră care cere deschiderea IMEDIATĂ a tronsonului Aiud-Turda.

Elit ELIT

Conform unui chestionar la care au răspuns peste 5300 de membri Declic, peste 60 la sută dintre noi am fost deja implicați într-un accident rutier. Suntem „campioni” în Europa la capitolul decese în accidente auto. În medie, 5 oameni mor în fiecare zi pe șoselele din România. 30 de km din DN1 (între Turda și Aiud) pot fi înlocuiți chiar astăzi cu o autostradă modernă (A10). Deși lucrările au fost finalizate, autoritățile tergiversează recepția”, spun membrii Asociației Pro Infrastructură.

Specialiștii independenți spun că aceste două tronsoane din A10 pot fi date în folosință fără riscuri. Posibilele neconformități imputate constructorilor nu afectează traficul și pot fi rezolvate după recepția parțială a lucrărilor și deschiderea traficului rutier. Mai mult, chiar purtătorul de cuvânt CNAIR (Alin Șerbănescu) a declarat de curând că recepția lotului 4 nu este împiedicată de problemele alimentării cu apă a Centrului de Întreținere și Coordonare (CIC), „întrucât nu afectează drumul propriu-zis”.

„Credem că viața chiar are prioritate în fața barierelor birocratice. Dacă noi tăcem, permitem birocrației, incompetenței și fugii de răspundere a oficialilor CNAIR să țină închisă o autostradă perfect funcțională. Pentru autorități este mai ușor să amâne rezolvarea problemelor, dar dacă suficient de mulți le vom spune că amânarea este un act criminal, vor urgenta deschiderea circulației. În caz contrar, vor putea fi considerați responsabili moral pentru morții de pe DN1.

Există cadru legal pentru a se da drumul la trafic. Au spus-o chiar cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările adiacente nu împiedică recepția drumului propriu-zis. Atunci de ce nu circulăm pe autostradă? Este important să cerem autorităților, în număr cât mai mare, să găsească soluții pentru a nu ne mai pune viața în pericol pe drumuri precare, uzate moral încă de la darea lor în folosință. Autostrada permite circulația în condiții de maximă siguranță la viteze de 130 de km/h, așa cum am demonstrat încă din 16 februarie 2018 prin filmarea de la bordul mașinii”, au mai precizat reprezentanții Asociației.

Petiția poate fi semnată pe acest link: http://bit.ly/2Hmbwjw

Sursa: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Lungu 9 martie 2018 at 15:03

Vrem autostradă

ducu 9 martie 2018 at 15:23

acum gasesc tot felul de motive sa nu deschida pripit ca la cunta-saliste , ba ca nu-s bune becurile ,ba ca e prea bun asfaltul si oamenii mor pe cea mai inghesuita sosea si fara alternativa

Scurtu 9 martie 2018 at 15:48

Asta-i articol propus de cei care au „fakcut” autostrada ? Vor toti banii inainte de …”finalizare” ca….curvele ????

ion 9 martie 2018 at 16:42

100% in acord cu scurtu…

Costelis 9 martie 2018 at 17:12

Nu au cotizat la Compania de drumuri. …de ajuns. ..E de stiut!

Unu din Alba 9 martie 2018 at 20:15

Is de acord cu PSD ca au marit salarii si pensii. Dar aici nu. Au niste oameni incompetenti care se leaga de orice numa sa nu plateasca o lucrare sau sa bage motive sa nu receptioneze. Au venit de la DRDP Cluj au masurat si verificat si totul este in regula . Dupa CNAIR nu , sa le fie rusine si sa isi depuna demisia. Autostrada asta in mod normal se receptiona si se deschidea traficul inca de la sfarsitul anului trecut. Ar trebui sa iesim toti in strada pt. deschiderea loturilor 3 si 4 nu pentru prostiile cu legile justitiei care oricum e corupta vedeti f. bine!

apoliticul 9 martie 2018 at 21:58

Pe forumuri se erijeaza in „societatea civila”.Hai sictir ,daca esti proprietarul sau fondatorul unui forum nu devii automat reprezentantul societatii civile.
In cel mai bun caz esti stimat de colegii de forum si cam atit.
Sa presupunem ca voi nu aveti nici un interes financiar ?

rachiteanu 10 martie 2018 at 10:04

Asteptam un eveniment important ca sa o deschida de ce nu azi 10.03.2018 cind are loc cex ?

Comentariile sunt oprite