Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Expropieri de 700.000 de lei pentru imobilele aflate pe raza localităților Sântimbru, Galda de Jos, Aiud, Rădeşti și Teiuş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a aprobat noi exproprieri pe amplasament suplimentar în apropierea Autostrăzii Sebeş-Turda, lot 2. Pe ordinea de zi s-a aflat și aprobarea unor despăgubiri în valoare de peste 700.000 de lei pentru proprietarii a 556 imobile identificate pe o suprafaţă de peste 200.000 mp în zonele Sântimbru, Galda de Jos, Aiud, Rădeşti și Teiuş din judeţul Alba.

Proiectul prevede declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeş–Turda”- Lot  2, aflate pe raza localităților Sântimbru, Galda de Jos, Aiud, Rădeşti și Teiuş din judeţul Alba.

De asemenea, Guvernul a aprobat lista cuprinzând imobilele supuse exproprierii, aflate pe raza localităților menţionate, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar sunt în cuantum total de 701.000 lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2018, nr. 2/2018, la capitolul 84.01 ”Transporturi”, subcapitolul 03 “Transport Rutier”, titlul 58 – “Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”.

Sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., la dispoziţia proprietarilor de imobile situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. răspunde de realitatea datelor înscrise în lista cuprinzând imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate de interes național, de corectitudinea datelor înscrise în documentele care au stat la baza stabilirii acestora, precum şi de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor prezentei hotărâri.

Planul cu amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național se aduce la cunoştinţă publică prin afişarea la sediul consiliilor locale implicate şi respectiv, prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului, se precizează în proiect.

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea