Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda: CNSC a respins contestația licitației pentru lotul 4. Austriecii rămân câștigători!

Bogdan Presecan

Publicat

în

harta-autostrada--sebes-turda-rosuPotrivit unor informații neoficiale, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația privind rezultatul licitației pentru lotul 4 al Autostrăzii Sebeș Turda.

În aceste condiții, câștigătorii acestui tronson rămân austriecii de la SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH. Oferta consorțiului, în valoare de 470.004.894 de lei, a fost desemnată câtigătoare de pe locul 2.  Lotul 4 are o lungime de  16,3 km – de la nodul Decea până la intrarea in autostradă, in zona Turda.

Decizia consiliului poate fi însă atacată la Curtea de Apel care trebuie să dea o soluție definitivă și irevocabilă.

Anunțul a fost făcut, pe surse, de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman. Acesta a mai precizat că, până la sfârşitul acestei luni, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) urmează să se pronunţe și cu privire la contestațiile pentru celelalte trei  loturi.

În condițiile în care toate contestațiile vor fi respinse de către CNSC, CNADNR va putea semna contractele de execuție cu constructorii, iar astfel lucrările vor putea începe de îndată ce vremea va permite acest lucru. Astfel, o variantă optimistă pentru demararea lucrărilor la viitoarea autostradă, este, în opinia vicepreședintelui CJ Alba, luna mai.

La sfârșitul lunii decembrie 2013 au fost anunțați  câștigătorii licitației pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda. În urma licitației valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea