Ziarul Unirea

Autostrada Sebeș -Turda. CNADR a transmis proprietarilor solicitarea de acces pe terenuri pentru ridicările topografice

În ceea ce privește Autostrada Sebeș -Turda lucrurile s-au pus în mișcare. CNADR a transmis astăzi către Consiliul Județean Alba și către proprietarii terenurilor pe care va fi construită autostrada, solicitările de acces a specialiștilor în vederea realizării lucrărilor de foraj și ridicarilor topografice.

Vestea bună a fost dată de Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba, care precizează că în adresa menționată se mai arată: „Compania Națională pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a inclus în programul de investiții pe 2013 revizuirea studiului de fezabilitate a viitoarei autostrăzi”, făcut inițial pentru drum expres.

ELIT

Roman mai spune că împreună cu mai mulți primari din localitatile de pe traseul viitoarei autostrăzi îl va propune, la finalizarea lucrărilor, pe Dan Șova – ministrul Marilor Proiecte, ca cetățean de onoare al acestor comune și orașe.

“Am discutat deja cu mai multi primari din localitati pe traseul viitoarei autostrăzi si după contractarea lucrărilor îl vom propune de dl ministru Dan Sova ca cetățean de onoare al acestor comune si orașe. Merită din plin acest lucru!”, a declarat Florin Roman.

După finalizarea lucrărilor topografice, CJ Alba urmează sa elibereze certificatul de urbanism pentru noua autostradă.

Text adresă CNADNR:

„Prin prezenta, vă informăm că CNADR a inclus în programul de investiţii pentru anul 2013 revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru Drum Expres Sebeş – Turda, al cărui traseu se desfăşoară pe teritoriul judeţelor Alba şi Cluj.

Pentru acest proiect Consiliul Judeţean Alba a emis Certificatul de Urbanism nr. 85 din 11.04.2011, cu termen de valabilitate până la finalizarea lucrărilor.

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului – cadru al documentaţiei tehnico – economice aferente investiţiilor publice, pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate, precum şi a lucrărilor proiectate anterior, este necesară actualizarea Studiului geotehnic şi topografic aferent investiţiei.

Potrivit dispoziţiilor art. 16 din Legea nr. 255/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ”deţinătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe coridorul de expropiere, afectate de elaborarea documentaţiei de urbanism, studiului de fezabilitate – varianta finală sau a documentaţiilor topo-cadastrale, după caz, după o prealabilă şi obligatorie înştiinţare efectuată de către expropriator, sunt obligaţi să permită accesul pentru efectuarea măsurătorilor topografice, a studiilor geotehnice şi a oricăror operaţiuni necesare studiului de fezabilitate, precum şi a studiilor de teren arheologice.

Totodată, aşa cum este precizat şi în art. 12 alin. 3 din Hotărîrea Guvernului nr. 53/2011 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010 ”în vederea efectuării activităţiilor prevăzute la alin. 1 şi 2, înştiinţarea efectuată de expropriator se face printr-un anunâ afişat la sediul Consiliului Local al unităâii administrativ – teritoriale / Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va cuprinde cel puţin amplasament lucrării şi calendarul referitor la datele în care se va permite accesul pentru activităţile respective (…)

Date fiind cele prezentate mai sus şi având în vedere că studiile de teren (foraje şi ridicări topo) se vor efectua şi pe teritoriul localităţii dvs., vă rugăm să ne sprijiniţi în promovarea obiectivului menţionat mai susşi să permiteţi liberul acces şi funcţionarea utilajelor pe amplasamentele în cauză.”

În imaginile realizate astăzi și prezentate mai jos se pot vedea:

Forajul pentru Autostrada Sebe;-Turda ce trece prin spatele hotelului Astoria, înspre Teius.

Foraj în zona parâul Iovului.

Foraj la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: Nicolae Albu, prefect – Guvernul Cîțu continuă investițiile în drumurile naționale din Apuseni

În urma aprobării bugetului de stat în luna martie de către Parlamentul României, o investiție importantă pentru județul nostru este… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

pilu 18 aprilie 2013 at 11:44

Pana la finalizarea lucrarii d-l Sova nu va mai fi la putere. Asa ca o sa-l faceti cetatean de onoare pe altul daca mai apucati sa faceti oferta. Tot asa cei din comunele apropiate Transalpinei il pot face cetatean de onoare pe d-l Orban.

D-le Presecan 18 aprilie 2013 at 12:14

repetati aceeasi greseala de fiecare data: e vorba de DRUM EXPRES nu de autostrada.

haiducu 18 aprilie 2013 at 13:35

exact!!! DRUM EXPRES!!!!!!!!!!!

Horea 18 aprilie 2013 at 16:31

@haiducu

Mai documentati-va!

Se va completa studiul de fezabilitate si apoi proiectul, pentru AUTOSTRADA (despre drumnl expres a fost vorba pe vremea ministrului Orban).

Dede 18 aprilie 2013 at 14:41

Din cele de mai sus deducem ca autostrada pana la urma este drum expres iar domnul Roman este un lingau de 3 lei ,de ce sa fie propus Dl.Sova cetatean de onoare al localitatiilor respective atata timp cat de moment nu avem nimic in afara unor intentii ,poate il veti propune si pe Dl.Nastase cetatean de onoare al localitatiilor traversate de autostrada Transilvania care s-a dovedit cea mai paguboasa autostrada din istoria omenirii ca merite a avut destule ,a atribuit lucrarile autostrazii fara licitatie catre licuricii cei mari (americani) deci total netransparent si incorect din punct de vedere concurential sunteti niste banditi toti cei care conduceti sau ati condus Romania din 89 pana acum in frunte cu dv domnule Roman!!!…NERUSINATI MINCINOSI ce sunteti sa va fie rusine!

Ziceti pe unde trece autostrada din Sebes pana in Alba Iulia ? 18 aprilie 2013 at 18:04

Multi sebeseni si albaiuleni vrem sa stim d-le Florin Roman care e traseul ,,autostrazii ori drumului expres,, intre Sebes-Alba Iulia.La intrare in Lancram dinspre Sebes lucreaza cateva buldozere….si oare trece autostrada pe langa raul Sebes Cutina si apoi printre Oarda de Jos si cea de Sus,se trece Muresul prin spatele hanului cu Berze si se iese in soseaua de centura a Albei Iulia ?Unii zic ca se merge paralel cu linia ferata si se iese la Tausor si centura actuala din municipiu.Scrieti ruta exacta ca sa nu mai fie contraziceri d-le Roman !

alinuta cu ochii verzi 18 aprilie 2013 at 19:59

Poate o rezolvati mai usor daca sterpeliti planurile de la primarul oprescu ca el are autostrazile si drumurile/pasajele suspendate..!

Sorin 18 aprilie 2013 at 19:27

Hai sa-i facem cetateni de onoare si pe cei care ne-au introdus gaz, curent, apa, telefonie sau cablu in localitati ! De parca nu ar fi normal in sec.21 sa avem sosele !

Sandor 21 aprilie 2013 at 13:08

daca se fave autostrada sau drum expres atuci trebuie sa treaca departe de localitati nu la 10m de case exemplu Miraslau este loc destul.
In localitatea Miraslau se face drumul conform PROIECT, pasarele pe deasupra caselor.
Sa vina proiectantul sa locuiasca in acele case !!!!!

Comentariile sunt oprite