Rămâi conectat

Politică Administrație

Autostrada Sebeș -Turda. CNADR a transmis proprietarilor solicitarea de acces pe terenuri pentru ridicările topografice

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ceea ce privește Autostrada Sebeș -Turda lucrurile s-au pus în mișcare. CNADR a transmis astăzi către Consiliul Județean Alba și către proprietarii terenurilor pe care va fi construită autostrada, solicitările de acces a specialiștilor în vederea realizării lucrărilor de foraj și ridicarilor topografice.

Vestea bună a fost dată de Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba, care precizează că în adresa menționată se mai arată: „Compania Națională pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a inclus în programul de investiții pe 2013 revizuirea studiului de fezabilitate a viitoarei autostrăzi”, făcut inițial pentru drum expres.

Roman mai spune că împreună cu mai mulți primari din localitatile de pe traseul viitoarei autostrăzi îl va propune, la finalizarea lucrărilor, pe Dan Șova – ministrul Marilor Proiecte, ca cetățean de onoare al acestor comune și orașe.

“Am discutat deja cu mai multi primari din localitati pe traseul viitoarei autostrăzi si după contractarea lucrărilor îl vom propune de dl ministru Dan Sova ca cetățean de onoare al acestor comune si orașe. Merită din plin acest lucru!”, a declarat Florin Roman.

După finalizarea lucrărilor topografice, CJ Alba urmează sa elibereze certificatul de urbanism pentru noua autostradă.

Text adresă CNADNR:

„Prin prezenta, vă informăm că CNADR a inclus în programul de investiţii pentru anul 2013 revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru Drum Expres Sebeş – Turda, al cărui traseu se desfăşoară pe teritoriul judeţelor Alba şi Cluj.

Pentru acest proiect Consiliul Judeţean Alba a emis Certificatul de Urbanism nr. 85 din 11.04.2011, cu termen de valabilitate până la finalizarea lucrărilor.

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului – cadru al documentaţiei tehnico – economice aferente investiţiilor publice, pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate, precum şi a lucrărilor proiectate anterior, este necesară actualizarea Studiului geotehnic şi topografic aferent investiţiei.

Potrivit dispoziţiilor art. 16 din Legea nr. 255/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ”deţinătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe coridorul de expropiere, afectate de elaborarea documentaţiei de urbanism, studiului de fezabilitate – varianta finală sau a documentaţiilor topo-cadastrale, după caz, după o prealabilă şi obligatorie înştiinţare efectuată de către expropriator, sunt obligaţi să permită accesul pentru efectuarea măsurătorilor topografice, a studiilor geotehnice şi a oricăror operaţiuni necesare studiului de fezabilitate, precum şi a studiilor de teren arheologice.

Totodată, aşa cum este precizat şi în art. 12 alin. 3 din Hotărîrea Guvernului nr. 53/2011 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010 ”în vederea efectuării activităţiilor prevăzute la alin. 1 şi 2, înştiinţarea efectuată de expropriator se face printr-un anunâ afişat la sediul Consiliului Local al unităâii administrativ – teritoriale / Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va cuprinde cel puţin amplasament lucrării şi calendarul referitor la datele în care se va permite accesul pentru activităţile respective (…)

Date fiind cele prezentate mai sus şi având în vedere că studiile de teren (foraje şi ridicări topo) se vor efectua şi pe teritoriul localităţii dvs., vă rugăm să ne sprijiniţi în promovarea obiectivului menţionat mai susşi să permiteţi liberul acces şi funcţionarea utilajelor pe amplasamentele în cauză.”

În imaginile realizate astăzi și prezentate mai jos se pot vedea:

Forajul pentru Autostrada Sebe;-Turda ce trece prin spatele hotelului Astoria, înspre Teius.

Foraj în zona parâul Iovului.

Foraj la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea