Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Autostrada Orăștie –Sibiu: Incertitudine privind finalizarea lotului problemă până la data de15 noiembrie 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Finalizarea lucrărilor la lotul 3 al Autostrăzii Orăștie –Sibiu, care se întinde între localitățil Cunța din Alba și Săliște din Sibiu, rămâne o incertidudine.

După negocieri tensionate între CNADNR și constructorul italian Impregillo, în primăvară Consiliul de Arbitraj a stabilit ca ultim termen pentru finalizarea lotului 3, data de 15 noiembrie 2014. În acest sens compania care a câștigat licitația pentru realizarea tronsonului de autostradă a semnat un angajament scris, iar lucrările au fost reluate.

În urmă cu o lună, o nouă filmare aeriană a autostrăzii Orăștie –Sibiu, arăta faptul că problema alunecărilor de teren de pe lotul 3 era departe de a se fi rezolvat, întărindu-se astfel suspiciunile privind inaugurarea acestuia la 15 noiembrie.

În urmă cu circa zece zile, în punctul cu cele mai mari alunecări de teren de pe șantierul Săliște – Cunța, lucrările au fost oprite fără a se da nici un fel de explicații din partea constructorului. Presa locală din Sibiu a speculat “lipsa mișcării” ca fiind datorată neînțelegerilor dintre constructorul Impregilo SpA și CNADNR. Autoritățile au dezmințit astfel de conflicte și, în ciuda evidenței, au susținut că lucrările se desfășoară normal.

Presiunile presei atât asupra constructorului cât și asupra CNADNR au făcut ca vineri, în zona problemă a alunecărilor, să fie aduse din nou câteva utilaje la lucru.

Speculațiile continuă iar incertitudinea privind inaugurarea în noiembrie a lotului Cunța – Săliște continuă să crească.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea