Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Autostrada A1 Lugoj-Deva: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, avansează finalul lunii septembrie pentru deschiderea traficului pe lotul 3, Ilia-Holdea

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La 24 de zile de când lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva stă închis circulației rutiere, deși lucrările necesare a mai fi executate nu pun în pericol siguranța participanților la trafic, prezent pe șantierul de pe cele două loturi din Autostrada A10 Sebeș-Turda, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că se urmărește deschiderea traficului până la sfârșitul acestei luni.

„Lotul 3 va fi deschis undeva la sfârșitul lunii septembrie, a fost preluat de către CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și se fac lucrările, va fi dat în trafic la sfârșitul lui septembrie, acei 44 de kilometri vor fi în integralitate deschiși. Se va circula de la Nădlac la Sibiu la profil de autostradă.” a precizat ministrul Cuc.

Ministrul a „uitat” să precizeze că mai rămâne de construit un tronson de peste 10 kilometri din Autostrada A1 Lugoj-Deva, în zona dintre localitățile hunedorene Holdea și Margina unde trebuie construite mai multe ecoducte pentru animalele mari.

Tot pe acest subiect, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura au postat pe o pagină de socializare că „Ministrul Culturii, pardon, al Transporturilor Cuc, împreună cu directorul CNAIR Scarlat promiteau săptămâna trecută că problemele de pe șantier vor fi soluționate și se va da drumul la circulație. Și atunci de ce nu e nimeni în teren? Poate pentru că presupusele probleme sunt doar pretexte…

Din informațiile noastre, în cei 6 ani scurși de la semnarea contractului (august 2013), inginerul FIDIC (consultantul) angajat de CNAIR ca să supervizeze antreprenorul a identificat 60 de neconformități, dintre care 59 au fost stinse (reparate) de constructor – un număr normal pe un șantier de o asemenea anvergură, comparabil cu alte proiecte de autostrăzi.

Ironia sorții este că singura neconformitate încă nesoluționată este chiar în capătul dinspre Holdea, fix la granița cu lotul 2 Lugoj-Deva, acolo unde nu se va circula până la finalizarea celebrelor tuneluri „pentru urși” (aflate în prezent în licitație), adică probabil prin 2024.

Așadar, avem o AUTOSTRADĂ MUZEU de 21 km perfect funcțională din 12.08.2019, pregătită să preia traficul rutier, al cărei contract a fost reziliat de o gașcă de incompetenți iresponsabili care doar mimează că urmăresc interesul cetățenilor.

Oare cât vor mai fi nevoiți românii și europenii să suporte bătaia de joc când ei au plătit o autostradă, nu un muzeu?!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Lae Dreghici, spectacol GRANDIOS în semifinalele ”Românii au talent”. Celebrul cascador, adrenalină și momente spectaculoase, în stilul care l-a consacrat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lae Dreghici, spectacol GRANDIOS în semifinalele ”Românii au talent”. Celebrul cascador, adrenalină și momente spectaculoase, în stilul care l-a consacrat Lae Dreghici a oferit vineri seara întregii țări un nou spectacol GRANDIOS, în stilul care l-a consacrat, cu multă adrenalină și momente spectaculoase, în semifinalele ”Românii au talent”.  Lae Dreghici, cascadorul fenomen din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea