Ziarul Unirea

Autorul furtului Seat-ului dintr-o parcare din Alba Iulia, reținut de polițiști

În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, la data de 5 septembrie s-a reuşit documentarea activităţii infracţionale a lui Z.V.O., de 23 de ani, din Cugir, care este suspect de comiterea furtului unui autovehicul, comis în noaptea de 27/28 iulie 2012, din parcarea unui bloc situat pe raza municipiului Alba Iulia.

Autovehicului a fost găsit de poliţiştii din Cugir, în data de 03 septembrie, abandonat pe strada M. Kogălniceanu din Cugir, fără plăcuţele de înmatriculare şi a fost restituit proprietarului.

ELIT

Tânărul mai este cercetat într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru că în data de 18 iulie, în jurul orelor 11,00, a sustras din biroul unei firme cheia de contact a unui autoturism, cu intenţia de a-l sustrage.

În urma intervenţiei prompte a poliţiştilor, acesta nu a reuşit să sustragă autoturismul care era parcat în apropierea societăţii comerciale la care lucrează persoana care a reclamat furtul.

Faţă de Z.V.O., a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca azi, 06.09.2012, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

 

Informaţii de background

Un autoturism Seat a dispărut fără urmă în noaptea de 27 spre 28 iulie, dintr-o parcare de pe strada Ansberg din municipiul Alba Iulia.

Proprietarul autoturismul se numeşte Marius Bercea şi a declarat că sâmbătă, la amiază, când a ieşit din scara blocului în care locuieşte a observat uimit că maşina pe care o parcase cu o seară înainte în parcare era de negăsit. După cum le-a declarat şi poliţiştilor de la furturi auto, albaiulianul păgubit a sperat că cineva i-a înscenat o farsă şi aştepta deznodământul fericit al acestei poveşti. Acest lucru, nu s-a mai întâmplat şi a sesizat dispariţia maşinii la Poliţie. Autoturismul marca Seat Leon din anul 2002 nu este asigurat Casco. Din fericire pentru proprietar, acesta şi-a luat cu doar câteva zile înainte actele maşinii din bord.

 

La data de 17.08.2012, orele 1103, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată  prin  S.N.U.A.U  112  de către o femeie din Alba Iulia, cu privire la faptul că, o persoană de sex bărbătesc i-a sustras din biroul firmei la care lucrează, situată în municipiul Alba Iulia, cheia autoturismului său, după care a fugit.

La faţa locului s-a deplasat imediat o patrulă de siguranţă publică care a reuşit identificarea şi prinderea principalului suspect de comiterea furtului, Z.V.O., un tânăr de 23 de ani, din Cugir, care a sustras cheia autoturismului cu scopul de a-l sustrage pentru a se plimba prin municipiul Alba Iulia. (conform declaraţiilor suspectului).

Datorită intervenţie prompte a poliţiştilor acesta nu a apucat să identifice şi să sustragă autoturismul care era parcat în apropierea societăţii comerciale la care lucrează reclamanta.

Faţă de  Z.V.O. a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136