Autorităţile locale pot decide reducerea impozitului anual pe clădiri până la 50%: Care sunt condițiile

În ședința de joi, 8 mai, Guvernul a aprobat o prevedere care dă posibilitatea autorităților locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, însă doar în situația în care proprietarii fac dovadă că au redus, la rândul lor, chiriile pentru locatarii imobilelor respective, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

Prevederea face parte dintr-o ordonanță de urgență inițiată de Ministerul Finanțelor Publice.

ELIT

„A fost introdusă posibilitatea autorităților locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri. Această facilitate se poate acordă în situația în care acești proprietari, la rândul lor, fac dovadă că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective cu 50%.

Vorbim practic despre situația centrelor comerciale, mall-uri, care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50%, urmând că decizia să fie luată la nivelul autorităților publice locale, dar această facilitate se acordă, în condițiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care își desfășoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilități chiriașilor”, a declarat Ionel Danca, vineri, la Palatul Victoria.

Mihail David - 2020

El a explicat Guvernul încearcă astfel să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale.

„Practic, ceea ce intenționează Guvernul prin acest act normativ, pe de o parte să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale printr-o reducere a impozitului pe clădiri și, în același timp, să-i stimuleze pe aceștia să acorde facilități la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre comerciale, care au activitățile suspendate pe perioada stării de urgență și au fost puternic afectați de aceste măsuri, care au dus la închiderea activităților în centrele respective”, a precizat Danca.

Magazinele din mall-uri, închise în această perioada, s-au plâns că riscă să între în faliment, pentru că nu produc, dar centrele comerciale vor să le perceapă în continuare chirie.

sursă: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...