Autoritățile din Alba Iulia au început „vânătoarea” de agenți economici și persoane fizice care aruncă gunoiul ”la voia întâmplării”. RAZIE pe străzile din oraș

Compania Polaris M Holding împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, Poliția Locală, precum și Garda de Mediu au demarat o acțiune de sancționare a celor certați cu legea și bunul simț, care consideră că deșeurile nu trebuie plătite pentru a ajunge acolo unde e locul lor, preferând să le arunce la voia întâmplării, în spații necorespunzătoare sau chiar sub nasul celor care de bună credință  dețin contracte de salubritate și au pretenții pentru acest lucru.

Potrivit reprezentanților firmei de salubrizare, în următoarea perioadă se va face o razie pe fiecare stradă din Alba Iulia pentru a identifica atât agenții economici, cât și persoanele fizice care nu renunță la aceste obiceiuri proaste. 

ELIT

”O să fie amendați, iar cei care refuză să-și facă contract o să fie trecuți pe taxa de salubritate, care este cu 30% mai mare decât prețul pe care îl percepe firma de salubrizare”, precizează reprezentanții  Polaris M Holding.

Totodată, aceștia menționează că există ”puncte negre” în oraș, cum ar fi zonele cunoscute ca fiind favorite ale celor ce nu dețin contracte, care sunt supravegheate permanent de Poliția Locală. 

Măsurile se impun având în vedere faptul că în ultima perioadă au fost identificate mai multe depozitări ilegale de deșeuri (pământ, moloz, betoane și resturi materiale) pe domeniul public al municipiului.

Persoanele „certate” cu bunul simț sunt sfătuite să respecte regulile de conduită civică și să nu mai confunde terenurile, malurile râurilor sau alte spații necorespunzătoare cu coșurile de gunoi. În caz contrar, riscă să fie amendați de polițiștii locali.

Conform hotărârii de Consiliu local 368/2005, persoanele fizice care sunt prinse de Poliția Locală asupra faptului în momentul depozitării deșeurilor în locuri nepermise pot primi amenzi între 100 și 300 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu sume între 300 și 500 de lei.

De asemenea, în cazuri speciale, spre exemplu când sunt cantități mari de deșeuri, se pot aplica sancțiunile din Ordonanta de Urgentă a Guvernului numărul 195 din 2005.

Potrivit legislatiei, persoanele fizice si juridice au obligatia de a nu degrada mediul prin depozitari necontrolate de deseuri de orice fel. Pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195 din 2005, persoanele fizice riscă sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse între 3.000 si 6.000 lei, iar persoanele juridice între 25.000 si 50.000 lei. Pentru aruncarea și depozitarea pe malul apelor, amenzile sunt și mai mari: între 5.000 și 10.000 de lei pentru persoanele fizice și între 30.000 de lei și 60.000 de lei pentru persoanele juridice.

Orice amendă se poate plăti pe jumătate în 48 de ore de la aplicarea ei.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

4 Comentarii

Gigi 26 iulie 2017 at 16:37

Ii invitam și pe strada Arnsberg, zona blocului B1, unde săptămânal se arunca deșeuri gen crengi de copaci lângă ghena de gunoi, îngreunând astfel parcarea și circulația mașinilor în zona.

mike 26 iulie 2017 at 19:38

Actiunea trebuie sa fie -PERMANENTA – ce ar fi daca domnii responsabili li sar da salariul doa din cind in cind?? Apoi aplicati legea fratilor — un exemplu doua — sa se invete minte ceilalti — Daca cu vorba buna nu merge — aplicati,, moto-ul” din -armata — nu sti? –te invatam ,– nu poti /- te ajutam –nu vrei? – te aranjam .

Sorin 27 iulie 2017 at 9:20

Daca am o casa unde nu locuieste nimeni de ani de zile, trebuie sa-mi fac contract ?

privatu` bugetar 27 iulie 2017 at 9:58

„Ii invitam” sa ne explice in ce lege se prevede obligativitatea unei persoane fizice sau juridice private (ATENTIE PRIVATE!) de a incheia un contract de prestari servicii cu o alta societate privata (ATENTIE DIN NOU PRIVATA!).
Daca eu doresc sa imi adun gunoiul si sa il duc in germania, in fiecare saptamana, este elegerea mea. Da, daca il arunc pe strada – amenda. Dar pe motiv ca „daca nu inchei contract tre sa iau amenda”…
Adica, daca se decide don primare, de maine as putea fi obligat sa inchei un contract de tuns iarba cu pretinu todea? ce daca io n-am iarba? ce daca stau in chirie intr-o garsoniera? si ce daca pe o raza de 2 km nu am niciun fir de iarba? Tre incheiat contract, dar neaparat cu firma aia, la pretul dorit de firma aia, si atat! Daca nu, iei amenda. in plus, preturile celor de la polaris sunt enorme.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...