Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Autoritățile avertizează: Evitați încărcarea telefoanelor în porturi USB publice sau folosirea cablurilor altora

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Autoritățile avertizează: Evitați încărcarea telefoanelor în porturi USB publice sau folosind cablurile altora

Procurorul districtual din LA County a publicat, pe site-ul instituţiei, un anunţ prin care îi îndeamnă pe oameni să nu îşi mai încarce telefoanele în porturi USB publice – precum cele din aeroporturi, hoteluri sau baruri -, deoarece pot deveni victimele hackerilor. 

Aceste porturi pot fi folosite de infractori cibernetici pentru a prelua controlul asupra smartphone-urilor şi altor dispozitive electronice. Cabluri şi porturi false, care costă doar câţiva dolari şi se găsesc pe internet, permit transferul de malware (aplicaţii şi programe dăunătoare) în telefoanele victimelor. Atacatorul poate avea, apoi, acces la datele personale ale utilizatorului, inclusiv la parole sau informaţii bancare.

Procurorul le recomandă oamenilor să ia cu ei propriile încărcătoare atunci când călătoresc şi să folosească prize. Mai mult, le sugerează să ia în calcul cumpărarea unei baterii externe.

Recent şi un expert în securitate informatică i-a îndemnat pe utilizatorii de smartphone-uri să nu folosească cablurile altora sau pe cele disponibile în spaţii publice pentru a-şi încărca dispozitivele.

Charles Henderson, şeful echipei X-Force Red din cadrul IBM Security, conduce o echipă de experţi angajată de clienţi pentru a încerca să le compromită sistemele, expunând astfel vulnerabilităţile. Aceşti hackeri etici au reuşit să acceseze smartphone-uri prin intermediul unor cabluri USB modificate.

Deocamdată acesta nu este un pericol răspândit, dar ar putea fi în viitorul apropiat, spune Henderson, deoarece tehnologia este ieftină.

Potrivit lui, utilizatorii ar trebui să evite în special cablurile şi staţiile de încărcare din spaţiile publice, precum aeroporturile sau recepţiile hotelurilor.

Henderson mai spune că un cablu pentru telefon compromis nu se deosebeşte prin nimic de unul normal. Un astfel de exemplu este O.MG CABLE, car a fost anunţat anul trecut şi poate fi comandat online.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea