Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aurelian Pavelescu nu reprezintă PNŢCD!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asistând la recentele acţiuni de constituire a unei alianţe aşa-zis de centru-dreapta, alcătuită din PDL şi sateliţii săi, constatăm cu uimire că dl. Aurelian Pavelescu, un personaj public periferic, ce a parcurs în cariera sa spectrul politic românesc aproape în întregime, se erijează în reprezentantul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, târând numele acestui partid istoric în derizoriul unei lupte între diverse grupuri de interese, cu care PNŢCD nu are nicio legătură.
De aceea, noi, Senatul PNŢCD, foşti deţinuţi politici şi membri de onoare, alături de imensa majoritate a membrilor partidului, ne vedem obligaţi a preciza următoarele:
1. Aurelian Pavelescu beneficiază de o inexplicabilă recunoaştere în justiţie a unui congres convocat şi desfăşurat nestatutar şi ilegal; ca urmare a acestei “recunoaşteri juridice”, dl. Pavelescu îşi proclamă o legitimitate pe care majoritatea membrilor PNŢCD nu o recunosc şi nu au recunoscut-o vreodată.
2. Situaţia juridică a partidului este încă neclară, şi toţi preşedinţii de facto sau de jure ai partidului sunt actualmente contestaţi în justiţie; prin urmare, recunoaşterea legală a unuia sau a altuia este, în fapt, provizorie, până la rezolvarea tuturor litigiilor în instanţă.
3. Considerăm că tergiversarea proceselor legate de PNŢCD – aflat în această situaţie de circa 4 ani – constituie o gravă abatere de la principiile democraţiei, privând partidul nostru, ca întreg, precum şi pe membrii acestuia, individual, de drepturi constituţionale elementare. Prin urmare, facem apel pe această cale la instituţiile răspunzătoare de judecarea proceselor în care PNŢCD este parte, solicitându-le judecarea cu celeritate a tuturor acestor procese.
4. Apreciem că, dacă legea şi dreptatea îşi vor urma cursul firesc, situaţia se va reglementa în curând şi adevărul va ieşi la iveală: Aurelian Pavelescu nu are îndreptăţirea morală – şi de altfel de nicio altă natură – de a se considera lider al PNŢCD, cu atât mai puţin preşedinte al acestuia.
Aşadar, considerăm de datoria noastră să avertizăm pe toţi cei care intenţionează să aibă relaţii oficiale cu PNŢCD că luarea în considerare a d-lui Aurelian Pavelescu ca reprezentant al partidului nostru este o eroare care va face ca toate documentele în care domnia sa va apărea ca având această calitate să fie lovite de nulitate.
De asemenea, anunţăm pe această cale constituirea Grupului de Rezistenţă din PNŢCD, în cadrul căruia invităm toţi membrii de bună-credinţă ai partidului, întru luptă comună împotriva imposturii, întru promovarea adevăratelor valori ale acestui partid istoric: democraţia, morala creştină, patriotismul luminat, dreptatea socială. Obiectivul principal al acestui grup este reunificarea reală a PNŢCD sub semnul adevăratelor sale valori. La acest obiectiv urgent se adaugă un altul, nu mai puţin important, pe care îl dorim atins cât mai curând posibil: relansarea partidului pe scena politică românească, unde PNŢCD poate şi trebuie să se constituie în atât de dorita şi necesara alternativă la clasa politică actuală.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Grupul de Rezistenţă din PNŢCD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea