Rămâi conectat

Actualitate

Aurelian Pavelescu nu reprezintă PNŢCD!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Asistând la recentele acţiuni de constituire a unei alianţe aşa-zis de centru-dreapta, alcătuită din PDL şi sateliţii săi, constatăm cu uimire că dl. Aurelian Pavelescu, un personaj public periferic, ce a parcurs în cariera sa spectrul politic românesc aproape în întregime, se erijează în reprezentantul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, târând numele acestui partid istoric în derizoriul unei lupte între diverse grupuri de interese, cu care PNŢCD nu are nicio legătură.
De aceea, noi, Senatul PNŢCD, foşti deţinuţi politici şi membri de onoare, alături de imensa majoritate a membrilor partidului, ne vedem obligaţi a preciza următoarele:
1. Aurelian Pavelescu beneficiază de o inexplicabilă recunoaştere în justiţie a unui congres convocat şi desfăşurat nestatutar şi ilegal; ca urmare a acestei “recunoaşteri juridice”, dl. Pavelescu îşi proclamă o legitimitate pe care majoritatea membrilor PNŢCD nu o recunosc şi nu au recunoscut-o vreodată.
2. Situaţia juridică a partidului este încă neclară, şi toţi preşedinţii de facto sau de jure ai partidului sunt actualmente contestaţi în justiţie; prin urmare, recunoaşterea legală a unuia sau a altuia este, în fapt, provizorie, până la rezolvarea tuturor litigiilor în instanţă.
3. Considerăm că tergiversarea proceselor legate de PNŢCD – aflat în această situaţie de circa 4 ani – constituie o gravă abatere de la principiile democraţiei, privând partidul nostru, ca întreg, precum şi pe membrii acestuia, individual, de drepturi constituţionale elementare. Prin urmare, facem apel pe această cale la instituţiile răspunzătoare de judecarea proceselor în care PNŢCD este parte, solicitându-le judecarea cu celeritate a tuturor acestor procese.
4. Apreciem că, dacă legea şi dreptatea îşi vor urma cursul firesc, situaţia se va reglementa în curând şi adevărul va ieşi la iveală: Aurelian Pavelescu nu are îndreptăţirea morală – şi de altfel de nicio altă natură – de a se considera lider al PNŢCD, cu atât mai puţin preşedinte al acestuia.
Aşadar, considerăm de datoria noastră să avertizăm pe toţi cei care intenţionează să aibă relaţii oficiale cu PNŢCD că luarea în considerare a d-lui Aurelian Pavelescu ca reprezentant al partidului nostru este o eroare care va face ca toate documentele în care domnia sa va apărea ca având această calitate să fie lovite de nulitate.
De asemenea, anunţăm pe această cale constituirea Grupului de Rezistenţă din PNŢCD, în cadrul căruia invităm toţi membrii de bună-credinţă ai partidului, întru luptă comună împotriva imposturii, întru promovarea adevăratelor valori ale acestui partid istoric: democraţia, morala creştină, patriotismul luminat, dreptatea socială. Obiectivul principal al acestui grup este reunificarea reală a PNŢCD sub semnul adevăratelor sale valori. La acest obiectiv urgent se adaugă un altul, nu mai puţin important, pe care îl dorim atins cât mai curând posibil: relansarea partidului pe scena politică românească, unde PNŢCD poate şi trebuie să se constituie în atât de dorita şi necesara alternativă la clasa politică actuală.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Grupul de Rezistenţă din PNŢCD


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Vânătoarea cocoșilor de munte, oprită de instanță: Recoltarea cotelor a fost suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vânătoarea cocoșilor de munte, oprită de instanță: Recoltarea cotelor a fost suspendată

În cursul zilei de joi, 10 noiembrie, magistrații Curții de Apel Brașov au decis suspendarea Ordinului Ministrului Mediului privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte.

Printr-un ordin de ministru publicat pe 10 octombrie în Monitorul Oficial s-a decis ca în perioada septembrie – noiembrie 2022 să fie vânate 239 de exemplare pe teritoriul României. Cea mai mare cotă de recoltare a fost stabilită pentru județul Harghita, locul de baștină al ministrului Tanczos Barna.

Asociațiile ornitologice sau de mediu se opun categoric vânătorii de cocoș de munte. Ordinul de ministru este semnat de secretarul general al Ministerului Mediului. Practic, ordinul a redeschis vânătoarea pentru cocoșul de munte, după 10 ani de interdicție. În 2011, ultimul an în care s-au mai alocat cote de vânat, prețul pe care îl plătea un vânător pentru un singur exemplar ajungea și la 1.000 de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cocoșul de munte este o specie extrem de rară și greu de capturat. Potrivit unor estimări realizate la nivel național cu privire la efectivele de cocoși de munte din România, numărul exemplarelor din această specie a ajuns la 11.957.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Pensii speciale 2023. Ciolacu și Ciucă îi liniștesc pe pensionarii speciali din magistratură, armată, poliție și jandarmerie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii speciale 2023. Ciolacu și Ciucă îi liniștesc pe pensionarii speciali din magistratură, armată, poliție și jandarmerie

Premierul Nicolae Ciucă a susținut în această săptpmână că Banca Mondială propune Guvernului să păstreze pensiile militare în forma actuală şi că doreşte să reitereze acest mesaj, deoarece „zvonurile” au produs „o serie întreagă de atitudini şi decizii” care nu sunt potrivite cu realitatea.

Citește și: Pensii 2023: Ajutor pentru pensionari. Pensionarii cu pensie mică ar putea primi un total de 4.000 de lei în luna ianuarie

Premierul a luat în discuție, în acest context și pensiile magistraților. În ultimele zile, zeci de magistrați au depus cereri de pensionare, în contextul discuțiilor privind pensiile speciale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ciolacu, mesaj liniștitor pentru militari, jandarmi și polițiști

„Nu va exista o ordonanță de urgență dată peste noapte în ce privește pensiile speciale sau modificări speciale la armată, Jandarmerie sau magistrați. Nimeni nu își va permite să dea peste noapte o astfel de ordonanță. Obligativitatea guvernului prin jalon PNRR este să vină în Guvern cu un proiect avizat de toți miniștrii și care apoi va intra în dezbatere la Parlament.

Îmi asum în totalitate cele declarate, că nu va exista peste noapte o Ordonanță de urgență astfel încât magistrați, militari, polițiști, jandarmi să se trezească cu regulile jocului schimbate de către politicieni fără să fie o dezbatere și o claritate a legii”, a spus Marcel Ciolacu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO | Fenomen extrem de rar, surprins în Munții Rodnei

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | Fenomen extrem de rar, surprins în Munții Rodnei

Romsilva a publicat, vineri, imagini spectaculoase din Munţii Rodnei, unde a fost surprins un fenomen rar, Efectul Gloria.

Potrivit specialiştilor, Efectul Gloria mai poarta numele de „Spectru montan” ori „Spectru Brocken”.

Elit - Gustul Desăvârșit

”În condiţii propice, umbra observatorului este proiectată pe ceaţă. Picăturile minuscule de apă reflectă lumina soarelui înapoi către acesta, formând un nimb colorat în jurul umbrei.

Condiţiile rare se referă la refracţia şi dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele celui care observă, îi proiectează umbra pe un nor sau pe ceaţa situată mai jos decât poziţia acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiune situată într-un interval bine precizat”, a transmis Romsilva, alături de mai multe fotografii care înfăţişează fenomenul.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea