Rămâi conectat

Curier Județean

Augustin Lazăr cere daune morale și scuze publice pentru că i s-a cerut revocarea din funcție. Procesul în care contestă revocarea, amânat pe 21 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Curtea de Apel Alba Iulia a fost depusă, astăzi, o cerere prin care Augustin Lazăr cheamă în judecată Ministerul Justiţiei şi solicită, în principal anularea raportului de evaluare în urma căruia i s-a cerut revocarea din funcţie. În acelaşi timp, solicită să i se acorde daune morale de 1 leu pentru prejudiciul adus, pentru faptul că i s-a cerut revocarea şi publicarea pe site-ul Ministerului a unor scuze pentru cele scrise în raportul privind activitatea sa managerială.

”Astăzi, 23.04.2019, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost înregistrată sub numărul de dosar 231/57/2019 cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, prin care reclamantul solicită anularea aceluiaşi act administrativ ce face obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (Raportul privind revocarea reclamantului din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a actelor care au stat la baza acestuia). Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”, precizează Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanței.

Totodată, judecarea dosarului în care Augustin Lazăr a contestat revocarea sa din funcție a fost amânată pe 21 mai. La termenul de astăzi Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca inadmisibile cele 3 cereri de intervenţie accesorie formulate în cauză şi a prorogat discutarea excepţiei lipsei de interes a cauzei, invocată de apărătorul reclamantului.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia cu privire la inadmisibilitatea cererilor de intervenţie accesorie nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

„Respinge ca inadmisibile cererile de intervenţie accesorie formulate de intervenienţii Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor , S.P.G. şi S.E. . Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia sub sancţiunea nulităţii. Respinge cererea formulată de Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei de aplicare a amenzii judiciare în sarcina intervenientului S.E. . Prorogă discutarea excepţiei lipsei de interes după definitivarea cadrului procesual. Amână cauza la data de 21.05.2019 pentru a da posibilitatea intervenienţilor să-şi exercite dreptul la apărare. Pronunţată în şedinţa publică din 23.04.2019”, se arată în conținutul încheierii, publicat pe portalul instanței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea