Rămâi conectat

Actualitate

Audieri noi în cazul lui Cristian Pomohaci. Fosta soţie chemată recent la Parchetul General pentru declaraţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Celebra cântăreaţă de muzică populară Ileana Matus, fosta soţie a lui Pomohaci, a fost chemată recent la Parchetul General.

Potrivit România TV, femeia a fost citată de procurorul de caz şi a venit la Bucureşti, la Înalta Curte, unde a dat o declaraţie în calitate de martor. Surse apropiate anchetei au declarat pentru România TV că fosta soţie a lui Cristian Pomohaci a fost audiată, în secret, mai bine de 3 ore de procurori. Ancheta ar viza, în principal, modul în care fostul preot şi-a dobândit averea.

Mai mult, susţin jurnaliştii RTV, în zilele care urmează audierile vor continua şi vor fi chemaţi mai mulţi apropiaţi ai fostului preot. Printre ei s-ar regăsi chiar şi o înaltă faţă bisericească.

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a decis, la începutul lunii octombrie, sancţionarea lui Cristian Pomohaci prin depunere din treaptă.

„Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancțiunea: „DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALĂ” (pierderea dreptului de a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activități social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântăreț, după caz; activitatea și conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh),art. 4 (q) din Regulament. Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă și irevocabilă (fără drept de recurs) (cf. art. 55, pct. 2 din Regulament).”, se arată în hotărârea Consistoriului Mitropolitan.

Sursa: stiripesurse.ro

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea