Audieri noi în cazul lui Cristian Pomohaci. Fosta soţie chemată recent la Parchetul General pentru declaraţii

Celebra cântăreaţă de muzică populară Ileana Matus, fosta soţie a lui Pomohaci, a fost chemată recent la Parchetul General.

Potrivit România TV, femeia a fost citată de procurorul de caz şi a venit la Bucureşti, la Înalta Curte, unde a dat o declaraţie în calitate de martor. Surse apropiate anchetei au declarat pentru România TV că fosta soţie a lui Cristian Pomohaci a fost audiată, în secret, mai bine de 3 ore de procurori. Ancheta ar viza, în principal, modul în care fostul preot şi-a dobândit averea.

ELIT

Mai mult, susţin jurnaliştii RTV, în zilele care urmează audierile vor continua şi vor fi chemaţi mai mulţi apropiaţi ai fostului preot. Printre ei s-ar regăsi chiar şi o înaltă faţă bisericească.

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a decis, la începutul lunii octombrie, sancţionarea lui Cristian Pomohaci prin depunere din treaptă.

Mihail David - 2020

„Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancțiunea: „DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALĂ” (pierderea dreptului de a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activități social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântăreț, după caz; activitatea și conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh),art. 4 (q) din Regulament. Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă și irevocabilă (fără drept de recurs) (cf. art. 55, pct. 2 din Regulament).”, se arată în hotărârea Consistoriului Mitropolitan.

Sursa: stiripesurse.ro

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...