Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Au început audierile în dosarul penal deschis în afacerea imobiliară Parc Residence Alpha

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au început audierile în dosarul penal deschis în afacerea imobiliară Parc Residence Alpha

Persoanele care au depus plângeri au fost citate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca a început audierile părților vătămate în dosarul penal deschis „in rem” în legătură cu afacerea imobiliară Parc Residence Alpha Alba Iulia. Persoane care se consideră înșelate de către avocatul suspendat Ovidiu Jidveian au fost audiate săptămâna trecută, altele fiind citate pentru această săptămână. Peste 30 de persoane au depus deja plângeri penale, numărul victimelor fiind, însă, mai mare de 100. Dosarul a ajuns la instituția judiciară din Cluj-Napoca încă din luna noiembrie 2023, dar primele audieri au fost programate abia în februarie 2024.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În paralel, la Tribunalul Alba se derulează procedurile privind insolvența firmei Parc Residence Alpha SRL. În cadrul procedurii au depus cereri de creanță un total de 285 de creditori, care solicită suma totală de 74.870.668 de lei (aproximativ 15,1 milioane de euro).

Citește și: A început procedura de insolvență pentru Parc Residence Alpha SRL. Dezvoltatorul imobiliar are datorii de aproape 10 milioane de euro

Dintre aceștia, 124 sunt creditori ipotecari, ceea ce înseamnă că au ipoteci legale înscrise pe apartamente și spații comerciale din cele două blocuri construite în centrul municipiului Alba Iulia și au șanse mari să își recupereze măcar o parte din pretențiile financiare solicitate.

Administratorul judiciar a acceptat creanțe totale în valoare de 66.434.828 de lei (13,4 milioane de euro), dintre care 34.748.373 de lei (7 milioane de euro) reprezintă creanțele creditorilor cu ipoteci legale, iar 30.942.094 de lei (6,4 milioane de euro) sunt creanțe chirografare, care nu sunt asigurate prin ipoteci sau alte tipuri de garanții.

Două proteste organizate de victimele afacerii imobiliare

Aproape 100 de creditori au contestat tabelul preliminar al creanțelor, o decizie urmând să fie pronunțată de judecătorul sindic în 28 februarie 2024. Pe lista persoanelor care susțin că au fost înșelate este cel puțin un magistrat, avocați, polițiști sau foști polițiști, oameni de afaceri, dar și mulți alți oameni care s-au împrumutat de la bănci pentru a cumpăra o locuință pe care, foarte posibil, nu o vor avea niciodată.

Oamenii au organizat două proteste pentru a sensibiliza autoritățile. Abia după al doilea protest, organizat în 15 februarie, în fața sediului instanțelor și parchetelor din Alba Iulia, au fost trimise citații pentru audierea persoanelor vătămate.

În tabelul preliminar există o creanță salarială a fostului administrator Ovidiu Jidveian, asociat cu un procent de 10 la sută în firmă, care ar trebui să primească salarii restante de 39.556 de lei. Ceilalți asociați ai firmei sunt mama acestuia, care deține 80% din părțile sociale, și încă o persoană fizică, cu 10%. Administratorul judiciar a cerut la Tribunalul Alba anularea unui antecontract de vânzare-cumpărare, din 31 octombrie 2019, prin care administratorul Ovidiu Jidveian a cumpărat, în numele firmei, terenul de circa 1.700 de metri pătrați, pe care au fost construite blocurile, de la bunica sa, în schimbul a aproximativ 6 milioane de euro.

Fostul administrator a fost desemnat de bunica sa, înainte de decesul acesteia, drept persoana care urma să încaseze banii plătiți de societate pentru teren. Cu toate acestea, terenul a rămas tot în proprietatea familiei Jidveian. Tribunalul Alba a pus sechestru pe averea și conturile lui Ovidiu Jidveian pentru o sumă în lei echivalentă cu circa 6,8 milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea