Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Au furat 100 de kilograme de struguri dintr-o fermă viticolă și au scăpat de închisoare. Motivarea Judecătoriei Blaj

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au furat 100 de kilograme de struguri dintr-o fermă viticolă și au scăpat de închisoare. Motivarea Judecătoriei Blaj

Două persoane din Alba au fost scăpate de condamnare, de către Judecătoria Blaj, după ce au furat 100 de kilograme de struguri, dintr-o fermă viticolă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de 25 octombrie 2021 în jurul orei 15.00, cei doi suspecți au pătruns în ferma viticolă Tăuni și au cules cantitatea de 100 de kg de struguri, dintr-o parcelă ce era deja recoltată mecanizat.

Suspecții au pus strugurii în doi saci, iar în timp ce se îndreptau spre autoturismul cu care se deplasau, au fost surprinși de angajații societății de pază.

La fața locului au sosit organele de poliție, iar strugurii au fost ridicați de la suspecți și predați societății păgubite.

Motivarea instanței

Judecătoria Blaj motivează renunțarea urmăririi penale declarând că „având în vedere natura bunurilor sustrase, împrejurările concrete ale comiterii infracţiunii, faptul că suspecţii nu au antecedente penale, au avut o atitudine sinceră, prejudiciul are o valoare redusă, în mod corect s-a apreciat că adoptarea unei soluții de renunțare la urmărirea penală este pe deplin justificată și în concordanță cu principiul oportunității procesului penal, reglementat de art. 7 din Codul pr. penală”.

Hotărârea Judecătoriei Blaj

„În baza art. 318 alin. 14 şi 15 Cod procedură penală, constatând legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă prin ordonanţa din data de 26.01.2023 din dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, confirmă această soluţie dispusă în cauză, având ca obiect, infracțiunea de furt, faptă prev. de art. 228 alin (1) Cod Penal, săvârşită de intimaţi, în dauna persoanei vătămate. 274 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului”, se arată în hotărârea Judecătoriei Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea