Rămâi conectat

Actualitate

Attila Pénzes, marele câștigător al Concursului International de Machete Statice “CUPA ALBA CAROLINA” 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 30-31 mai 2015 s-a desfasurat a V-a editie a Concursului International de Machete Statice “CUPA ALBA CAROLINA” 2015.

cupa alba carolinaEvenimentul modelistic desfasurat la Galeriile de Arta Ryma din Alba Iulia, a reunit 82 participanti din Romania Italia, Marea Britanie si Ungaria, inscrisi in diverse cluburi sau independenti, dupa cum urmeaza:

CLUBURI DIN ROMANIA

– IPMS Romania – AMA din Alba Iulia

– Club Navomodele al Ligii Navale Romane din Mangalia

– CSM Timisoara

– Palatul Copiilor Sibiu

– Palatul Copiilor Timisoara

– Tapir Models din Bucuresti

precum si alti concurenti independenti din Brasov , Bucuresti, Botosani , Buzau, Constanta , Cluj Napoca, Deva, Mangalia, Ploiesti , Petrosani , Satu Mare, Sibiu , Timisoara si Turda .

CLUBURI DIN UNGARIA

– DMK – Debreceni Makettező Klub din Debrecen

– KIT MAKETT KLUB din Szeghalom

– MAKETTINFO din Budapest

– Miskolci Makettezől Egyesülete din Miskolc

– MOK Jászberény din Jászberény

– MMK din Mosonmagyarovar

Independenti din Békéscsaba , Budapest , Debrecen , Gyula , Jászberény , Miskolc, Mosonmagyarovar , Nagyszénás , Orosháza si Szeghalom .

CLUBURI DIN ITALIA

– AMB Brescia

– GMC-Gruppo Modellisti Centumacellae din Civitavecchia

O prezenta inedita a fost d-nul Richard Dyer de la Portsmouth Model Boat Display Team din Anglia care a expus o impresionanta colectie de 11 replici de nave din diverse perioade , toate functionale si prevazute cu radiocomanda.

In cele 34 categorii de concurs au fost inscrise 242 modele pentru care au fost acordate 90 medalii ( 33 aur , 26 Argint , 31 Bronz ) , 17 mentiuni si un premiu special (“Best of contest”) pentru cea mai buna lucrare inscrisa in concurs.

Best of Contest a fost adjudecat de Attila Pénzes din Debrecen-Ungaria cu o superba replica de avion militar Suhoi Su 25 Frogfoot la scara 1/48, manufacturata integral din diverse materiale.

La finalul festivitatii de premiere s-au mai decernat Diplome de maiestrie din partea Ligii Maistrilor Militari de Marina din Constanta, 15 trofee (5 aur,5 argint si 5 bronz)din partea GMC-Gruppo Modellisti Centumacellae din Civitavecchia-Italia, 6 premii din partea KIT MAKETT KLUB din Szeghalom si un premiu din partea MOK Jászberény din Ungaria.

Organizatorii au multumit tuturor participantilor, partenerilor si colaboratorilor care s-au implicat direct sau indirect in organizarea acestui minunat eveniment modelistic si in mod special Consiliului Judetean Alba, Primariei Municipiului Alba Iulia, Muzeului National al Unirii Alba Iulia si Asociatiei R.Y.M.A.

M.R.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea