Atenție șoferi! Modificări în Codul Rutier – Se aplică AMENZI URIAȘE pentru consum de alcool, viteză și ignorarea culorii roșii a semaforului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Potrivit modificărilor din Codul Rutier, intrate în vigoare de la sfârșitul săptămânii trecute, cea mai mare amendă ajunge la 9.600 de lei, scaunul pentru copii devine obligatoriu iar amenzille de circulație neplătite duc la suspendarea permisului.

Amenda maximă de 9.600 de lei este aplicată şoferilor care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat și sunt implicaţi în accidente rutiere. De asemenea, cu aceeași sumă sunt sancționați șoferii care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Şoferii care trec pe culoarea roşie a semaforului pot fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.

Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Este sancţionată cu trei puncte de penalizare „nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate”. La aceasta se adaugă patru sau cinci puncte de penalizare, adică între 360 şi 450 lei.

Vorbitul la telefon în timpul condusului unui autovehicul sau nepurtarea centurii de siguranţă poate atrage o amendă de 1.600 de lei.

Şoferii care nu îşi plătesc amenzile de circulaţie pot rămâne fără permis. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

toma 10 februarie 2016 at 12:59

Legi au existat, sant si acum, si vor fi in continuare. Unele bune, altele perfectibile. Principiul dupa care sant puse in aplicare, ,,Pentru unii muma, pentru altii, ciuma,, le discrediteaza si le face inoperabile.

Comentariile sunt oprite