ATENȚIE ȘOFERI! Mașinile parcate neregulamentar în Alba Iulia vor fi ridicate începând cu 1 februarie 2018

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Mașinile parcate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia vor fi ridicate începând cu data de 1 februarie 2018! Primăria Alba Iulia a atribuit recent contractul privind serviciile de ridicare, transport și descărcare la locul de depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia.

Câștigătoare a fost desemnată societatea Rapid Lifts SRL, cu terț susținător SC Oanea Inter Speed SRL, ambele cu sediul în Alba Iulia și unici ofertanți în cadrul acestei proceduri. Prima firmă administrează un service auto, iar a doua are obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Valoarea la care a fost atribuit contractul este de 1.660.800 de lei fără TVA (1.976.352 de lei cu TVA) față de 1.680.000 de lei, fără TVA, cât era valoarea estimată inițial. Contractul are o valabilitate de 4 ani, efortul bugetar pe care trebuie să îl facă municipalitatea pentru asigurarea acestui serviciu fiind de 494.088 de lei anual.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Se încearcă punerea în practică a contractului de la 1 februarie 2018. Mai sunt câteva aspecte tehnice de discutat cu firma care a câștigat licitația. Primăria Alba Iulia asigură cetățenii că nu se va face rabat legat de nesimțire. Cu siguranță că nu vom putea deservi cu viteza luminii, că probabil vor fi unii care vor reuși să plece între momentul în care suntem anunțați și momentul în care ajunge polițistul local să constate parcarea neregulamentară, însă prioritate va avea orice încurcă circulația”, a precizat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

În documentaţie sunt trecute şi numărul minim şi maxim de autovehicule ce ar urma să fie ridicate în cei 4 ani: minimum 1.920 de vehicule şi maximum 4.800 de vehicule. În perioada unui singur an se prevede ridicarea a minimum 480 de vehicule şi a unui maxim de 1.200 de vehicule staţionate neregulamentar.

Potrivit caietului de sarcini, constatarea staţionării neregulamentare şi decizia de ridicare a vehiculului se face în prezenţa agenţilor constatatori (ofiţeri de poliţie, poliţişti locali), în baza procesului verbal de contravenţie. Odată identificate vehiculele staţionate neregulamentar, acestea vor fi sigilate şi ridicate şi duse la locul de depozitare situat în municipiul Alba Iulia, pe str. Livezii, la nr. 35A.

Tarifele maxime stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operaţiunile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare sunt: 220 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculului; 130 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării până la locul de depozitare, la care se vor adăuga cheltuielile operatorului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Иоханниc 9 ianuarie 2018 at 12:30

… oare sfetnicii lui Hava l-au informat de urmatorul paragraf din HG nr. 965/2016:

„Ridicarea autoturismelor poate fi dispusă de către poliţiştii rutieri, în baza unor dispoziţii scrise care vor cuprinde data, ora şi locul ridicării vehiculului, gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului rutier care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi unitatea din care acesta face parte, indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată, menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului, menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.”

… deci nu poate fi dispusa de „slugile” din POLITIA LOCALA Alba Iulia asa cum scrie in articol. Atata timp cat ALBA IULIA nu si-a declatat INDEPENDENA fata de Romania trebuie sa aplicati LEGEA asa cum scrie in ea si nu cum v-ar place voua! Deci aviz celor care se vor trezi cu masinile ridicate, ca sa stie cum vor putea sa-i dea **** mustaciosului si slugilor lui in instanta.

El 9 ianuarie 2018 at 13:44

Și la art || măsură se aplica și de pol. local cu atribuții pe domeniul circulație.

Marcel 9 ianuarie 2018 at 16:16

Foarte bine, era si timpul, in Alba Iulia multi parcheaza haotic pe unde vor muschi lor, sper doar sa se aplice pt. toti, mai ales pt. cei cu bolizi de lux, pt ca in general acestia parcheaza ca niste….

zoro 9 ianuarie 2018 at 21:06

Sa inceapa de la CURTEA DE APEL ……..au curajul ????/

Minimum 10 ianuarie 2018 at 0:41

Foarte interesant este acel minim

Cum adica un numar minim de ridicari?
pai daca toata lumea parcheaza corect ce se intampla ?
Gasim cativa macar sa facem targetul asa ca la comunisti?

gigel 11 ianuarie 2018 at 8:31

40 pe luna? Pai, poate sa ridice 20 pe zi. Daca nu si mai multe.

Comentariile sunt oprite