Rămâi conectat

Ştirea zilei

ATENȚIE ȘOFERI! Mașinile parcate neregulamentar în Alba Iulia vor fi ridicate începând cu 1 februarie 2018

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mașinile parcate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia vor fi ridicate începând cu data de 1 februarie 2018! Primăria Alba Iulia a atribuit recent contractul privind serviciile de ridicare, transport și descărcare la locul de depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia.

Câștigătoare a fost desemnată societatea Rapid Lifts SRL, cu terț susținător SC Oanea Inter Speed SRL, ambele cu sediul în Alba Iulia și unici ofertanți în cadrul acestei proceduri. Prima firmă administrează un service auto, iar a doua are obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri.

Valoarea la care a fost atribuit contractul este de 1.660.800 de lei fără TVA (1.976.352 de lei cu TVA) față de 1.680.000 de lei, fără TVA, cât era valoarea estimată inițial. Contractul are o valabilitate de 4 ani, efortul bugetar pe care trebuie să îl facă municipalitatea pentru asigurarea acestui serviciu fiind de 494.088 de lei anual.

”Se încearcă punerea în practică a contractului de la 1 februarie 2018. Mai sunt câteva aspecte tehnice de discutat cu firma care a câștigat licitația. Primăria Alba Iulia asigură cetățenii că nu se va face rabat legat de nesimțire. Cu siguranță că nu vom putea deservi cu viteza luminii, că probabil vor fi unii care vor reuși să plece între momentul în care suntem anunțați și momentul în care ajunge polițistul local să constate parcarea neregulamentară, însă prioritate va avea orice încurcă circulația”, a precizat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

În documentaţie sunt trecute şi numărul minim şi maxim de autovehicule ce ar urma să fie ridicate în cei 4 ani: minimum 1.920 de vehicule şi maximum 4.800 de vehicule. În perioada unui singur an se prevede ridicarea a minimum 480 de vehicule şi a unui maxim de 1.200 de vehicule staţionate neregulamentar.

Potrivit caietului de sarcini, constatarea staţionării neregulamentare şi decizia de ridicare a vehiculului se face în prezenţa agenţilor constatatori (ofiţeri de poliţie, poliţişti locali), în baza procesului verbal de contravenţie. Odată identificate vehiculele staţionate neregulamentar, acestea vor fi sigilate şi ridicate şi duse la locul de depozitare situat în municipiul Alba Iulia, pe str. Livezii, la nr. 35A.

Tarifele maxime stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operaţiunile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare sunt: 220 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculului; 130 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării până la locul de depozitare, la care se vor adăuga cheltuielile operatorului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea