Rămâi conectat

Curier Județean

Atenţie mare: prin Alba Iulia circulă „ghicitoare” care vă „fac” de bani şi de aur!!!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La un interval de circa o săptămână, două femei din Alba au fost înşelate în acelaşi mod. Deşi au fost abordate pe stradă de persoane dubioase – care te îndeamnă mai degrabă să grăbeşti pasul decât să intri în vorbă cu ele – victimele nu numai că s-au oprit din drum dar le-au cedat de bunăvoie toţi banii şi aurul pe care îl aveau asupra lor!!! Şi asta pentru ca să le fie ghicit viitorul. Pentru asemenea persoane, viitorul îl pot ghici şi eu. Gratuit! Dacă vă daţi banii şi aurul unor persoane necunoscute, pe stradă pur şi simplu, vă prezic un viitor cu lipsuri. Adică vă vor lipsi exact banii şi aurul la care aţi renunţat de bunăvoie!!!
lSăptămâna trecută, în 5 iulie, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de căre M.M.C., de 25 ani, din Alba Iulia, despre faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 12.40, o persoană necunoscuta a înşelat-o cu 4100 lei. Poliţia a stabilit că M.M.C., în timp ce se afla pe strada Revoluţiei 1989 din municipiul Alba Iulia a fost acostată de către o femeie care, sub pretextul că îi ghiceşte viitorul, i-a pretins să îşi pună bijuteriile ce le avea asupra sa şi suma de 100 lei într-un ziar. Profitând de neatenţia părţii vătămate autoarea a înşelat-o returnându-i un alt ziar în care se aflau mai multe pietricele. Acest lucru a fost constatat de femeie scurt timp, dupa ce „ghicitoarea” de ocazie a plecat.
Semnalmentele autoarei sunt următoarele: înălţime 1,65 m, constitutie astenică, de etnie rromă, cu părul negru prins în coadă, lung pe spate, ochi căprui, în vârstă de aproximativ 25 ani, având vestimentaţia compusă din: tricou de culoare negru, strâns pe corp, pantaloni de blugi de culoare albastru, strânşi pe corp, iar încălţămintea: o pereche de opincuţe de culoare alb, cu pietricele.
lMiercuri 13 iulie, la ore 10,00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată din nou de către o femeie de 22 de ani din Zlatna, cu privire la faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile, la orele 8,15, în timp ce se afla pe strada Moţilor din Alba Iulia, a fost abordată de o persoană de o femeie care a înşelat-o cu suma de 185 lei şi o verighetă de aur de 3 grame. Tânăra din Zlatna a venit în Alba Iulia pentru a merge la spital. În momentul în care a coborât din maşina cu care a ajuns în municipiu, a fost abordată de o femeie care i-a propus să îi ghicească şi să o „dezlege de farmece”. Tânăra a fost de acord cu propunerea dându-i „ghicitoarei” suma de 180 lei şi verigheta din aur pe care aceasta le-a învelit într-un ziar pe care i l-a pus în buzunarul pantalonilor, spunându-i să nu deschidă ziarul până când ajunge la spital. Odată ajunsă la spital, victima a deschis ziarul şi a constatat că îi lipseau – EVIDENT! – verigheta şi suma de bani.
Potrivit descrierilor victimei, suspecta de comiterea infracţiunii are vârsta de 48-50 de ani, 1,60 m înălţime, ten închis, păr negru, purta un batic multicolor, o bluză înflorată şi o fustă lungă de culoare neagră. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia continuă cercetările în vederea identificării suspectelor – în ambele cazuri – şi în vederea recuperării prejudiciului.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia a fost ocupat de către Ana Maria Bleanț, în urma câștigării concursului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale, dobândită în cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, care sunt sigur că o va ajuta la o bună coordonare și conducere a Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Pe această cale transmit un mesaj de mulțumire doamnei Adina Gădălean, pentru profesionalismul și dedicarea de care a dat dovadă în desfășurarea activității sale, iar doamnei director Ana Maria Bleanț îi urez mult succes, putere de muncă și reușite în noua funcție din cadrul instituției”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea