Rămâi conectat

Actualitate

Atenție la obiceiurile simple: De ce nu trebuie să îți încarci telefonul pe parcursul nopții?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenție la obiceiurile simple: De ce nu trebuie să îți încarci telefonul pe parcursul nopții?

Înainte de a merge la culcare, cei mai mulți oameni își pun telefonul la încărcat pentru a se asigura că este pregătit pentru ziua următoare.

Dar acest lucru ar putea de fapt dăuna iPhone-urilor noastre, potrivit expertului în tehnologie Adrian Kingsley-Hughes, citat de Zdnet și LadBible.

Apple a integrat încărcarea optimizată în iOS, care împiedică telefonul să se încarce atunci când ajunge la 80%. Acest lucru presupune o încărcare mai înceată a telefonului, ceea ce înseamnă că încărcarea pe parcursul întregii nopți este ineficientă.

Semnul care arată faptul că încărcarea pe timpul nopții îți omoară bateria

Mai mult, telefonul este fierbinte după o noapte la încărcat, lucru care arată cât de dăunător este pentru baterie să îl lăsăm în priză în timp ce dormim.

De aceea, Kingsley-Hughes sugerează încărcarea de două ori pe zi în loc de cea pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a prelungi durata vieții bateriei – de exemplu, o jumătate de oră dimineața și jumătate de oră după-amiaza.

Ce spune Apple despre încărcarea bateriei de iPhone

Împărtășind sfaturi despre încărcarea optimizată a bateriei, Apple a declarat: „Cu iOS 13 și versiuni ulterioare, încărcarea optimizată a bateriei este concepută pentru a reduce uzura bateriei și pentru a îmbunătăți durata de viață a acesteia prin reducerea timpului pe care îl petrece iPhone-ul complet încărcat. Când funcția este activată, iPhone-ul tău va întârzia încărcarea peste 80% în anumite situații.”

„iPhone-ul îți învață rutina zilnică de încărcare, astfel că prezice că va fi conectat la un încărcător pentru o perioadă lungă de timp. Algoritmul urmărește să se asigure că iPhone-ul tău este încă complet încărcat atunci când este deconectat”, a mai precizat compania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea