Omul de afaceri Viorel Bumbu a fost furat din cont, prin operaţiuni cu cardul

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Recent, am fost contacatat de omul de afaceri Viorel Bumbu, care mi-a declarat că a fost victima unui furt din contul personal, prin operaţiuni cu cardul. Acesta afirmă că în data de 12 ianuarie 2012 a încercat să extragă din contul personal suma de 2.500 de lei, cu cardul, de la bancomatul filialei Băncii Transilvania din Ampoi 2, iar bancomatul a afişat că tranzacţia nu a reuşit. A mai încercat încă o dată, dar pe ecran a apărut acelaşi mesaj: „tranzacţie nereuşită”. Având nevoie de bani, omul nostru s-a prezentat la casieria băncii şi a ridicat suma de 2.000 de lei. La aceeaşi filială a Băncii Transilvania, din Ampoi 2. În data de 18 a aceleiaşi luni, deci 6 zile mai târziu, Viorel Bumbu a solicitat extras de cont de la bancă şi… surpriză! Din cont nu-i lipsea doar suma de 2.000 de lei, în posesia căreia intrase, ci şi suma de 2.500 de lei, pentru care fusese informat că tranzacţia nu a reuşit!
Iată ce declară păgubaşul, în acest sens: „Studiind extrasul de cont am constatat că la prima tentativă de a extrage de la bancomat suma de 2.500 de lei, suma respectivă se regăseşte atât la rubrica Debit, cât şi la rubrica Credit. Cu alte cuvinte, banii mi-au fost luaţi din cont, dar pentru că nu mi i-a eliberat bancomatul, mi-au fost puşi la loc. La a doua operaţiune suma de 2.500 de lei figurează doar la rubrica Debit, iar la credit… nimic. Asta înseamnă că banii mi-au fost luaţi din cont, nu mi-au fost eliberaţi de bancomat, dar nici nu au fost puşi la loc. Aceste tranzacţii au afectat şi soldul, la sfârşitul zilei, căci în loc să am în cont suma de 9.704,99 lei, m-am trezit numai cu 7.204,99 lei. De fapt, din 11.712,99 lei mi s-au luat 2.000 de lei, pe care i-am scos de la casierie, dar şi cei 2.500 de lei, pentru care tranzacţia nu a fost validată şi în posesia cărora, practic, eu nu am intrat! Prin urmare, m-am trezit cu 4.500 de lei mai puţin în cont…” (vezi facsimilul alăturat, după extrasul de cont)
Prima bănuială a lui Viorel Bumbu a fost că i s-a clonat cardul. A luat legătura cu funcţionarul băncii respective, care îi gestionează contul şi acesta a răspuns uluit: „Nu ştiu ce s-a întâmplat!” Bumbu a apelat la sucursala băncii, pentru refuz de plată şi banii lipsă i-au fost puşi la loc în cont, în data de 18 ianuarie. Ceea ce nu a aflat nici până acum, însă, este locul unde au fost depuşi banii lipsă, în urma tranzacţiei nereuşite. Viorel Bumbu ne-a mai declarat că nu ar fi apelat la ziarul „Unirea”, dar a simţit că e de datoria sa să atragă atenţia cititorilor noştri, care fac operaţiuni şi tranzacţii cu cardul, că este bine să-şi verifice cu scrupulozitate contul, ca să nu aibă surprize. Mai mult, trebuie să sesizeze şi dispariţia sumelor mici, pentru că 5 lei, sau 10 lei, luaţi de la 100 de persoane, înseamnă deja un furt de proporţii însemnate. Întrebat ce are de gând să facă mai departe, Viorel Bumbu ne-a declarat: „Consider că aceste «mici nereguli» tind să devină o practică curentă a unor bănci şi că se fură din banii clienţilor, inducându-le acestora ideea că li s-a clonat cardul. În acest caz, eu voi sesiza organele în drept, pentru infracţiunea de furt!”
În concluzie, atragem încă o dată atenţia: verificaţi-vă în permanenţă contul, solicitaţi extrasul de cont periodic şi sesizaţi chiar şi lipsa sumelor mărunte!
Ioan HĂNŢULESCU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

halvanez 25 ianuarie 2012 at 17:18

Domnule ziarist dezinformat Ioan HĂNŢULESCU:
Stirea asta e de KKO, la fel si documetarea dumneavoastra.
Eu nu sunt expert bancar nici nu am deloc tangenta cu banca, insa pentru informarea dumneavoastra corecta am sunat si m-am documetat.
Asa ca: aceasta problema se intampla in principal din cauza unor caderi de comunicatie, ca sa intelegeti dumneavoastra, nu le merge InterNET-ul, banii raman in bancomat insa ei dispar din cont. La sfarsitul zilei diferenta de bani care nu a fost „livrata” unui anumit card, se va gasi in bancomat! La numarul mare de tranzactii, nu se stie exact din ce cont sunt banii asa ca e greu sa iti dai seama ai cui sunt, daca persoana respectiva nu face o sesizare. In momentul cand ai un card si ai o problema de genul acesta te adresezi bancii de la care ai cardul, iar cei de la carduri sau chiar seful sucursalei te vor ajuta.
Asa ca stirea trebuia sa fie de genul: Atentie la Bancomate, daca bancomatul nu iti da banii si iti spune ca tranzactia nu a reusit, e posibil ca banii tai sa fie scazuti din cont dar ei sigur sunt in bancomat, asa ca ar fi bine sa va adresati angajatilor de la carduri de la banca de la care aveti Cardul Bancar! Daca ei verifica iar banii nu sunt in bancomat inseamna ca tu ai luat banii, apoi ai mintit ca nu ia dat bancomatul si vei suporta consecintele!
Pai domnule Hantulescu, ce ar fi sa ne scoatem banii din bancomat si dupa o luna sa ne trezim ca noi nu am luat banii ca de fapt banca i-a furat!
Asa dati idei la toti hotii!
RUSINICA!

bani electronici 25 ianuarie 2012 at 17:41

Nu e o gluma ce spune semnatarul ! Fiica mea a patit la fel la Raiffeisen, cu doar cativa ani in urma ! Mai mult, am primit acasa o somatie scrisa cum ca suntem datori bancii cu suma pe care de fapt nu s-a reusit a fi scoasa la un bancomat. In aceeasi zi insa, s-a reusit de la un alt bancomat, scoaterea sumei in cauza. Oricum, de multa vreme in contul respectiv nu intrase nimic altceva decat suma respectiva, care avea scop precis, plata unei taxei scolare. Ca atare nu putea fi scoasa de nici un fel o suma dubla. Am solicitat desfasuratorul contului si am dovedit ca suma nu fusese scoasa de doua ori si nici nu avea cum, conforma alimentarii. Ni s-a explicat cand am facut sesizarea, ca este vorba „de bani electronici” si nu reali scosi. Nu au reusit insa sa ma lamureasca de ce am mai primit somatia scrisa! Oricum, scuze, de nici un fel ! Ba mai mult un tzanc din banca, m-a numit reclamagiu !

Ioan 25 ianuarie 2012 at 17:48

Fara nici un studiu de caz observ ca acest articol este unul de poveste, nu vi se pare ca afisand lista de tranzactii va faceti singuri mincinosi, oricum nici pe departe ziaristi, prefer sa nu nominalizez persoana:). Sper ca nu doar pentru mine data de 12/08/2011 e diferita de 12 ianuarie 2012(extras VS relatari). Asta ar trebui sa le spuna tuturor mult mai multe despre presa de 2 lei, reprezentantii acesteia si banii nostri aruncati pe ziare, sincer eu le-as spune „minciuni transcrise” sau maculatura. Felicitari pentru acest articol redactiei si in special autorului(recunoscut de altfel)

empolli 25 ianuarie 2012 at 21:20

cine il crede pe Bumbu… e ca si el!
Eu ma intreb cand o sa-l ia „garda”!? „Afacerile” lui cu prostituate sunt cunoscute de foarte multi!
El are un bordel perfect organizat, dar poate e protejat de cineva „portocaliu”.

rezervistul 25 ianuarie 2012 at 21:58

cred ca hantulescu era matol sau avea vreo cichita sub masa de n-a vazut ca data nu corespunde realitatii. Hantulescule nu mai scrie tati sub influente ca te faci de kkt. E foarte tare articolul….cata verva…hahahaha….de belea

hantulescu 26 ianuarie 2012 at 12:08

Trec peste jignirile pe care mi le-ati adresat si ma simt dator fata de cititorii nostri seeriosi sa-mi cer scuze. In declaratie domnul Bumbu a scris corect luna a opta, dar in momentul in care am scris articolul se mai afla cineva cu o sesizare in biroul meu si, cu gandul la datarea articolului cu ziua in care a fost scris, ianuarie… pur si simplu am gresit. Va cer scuze si va asigur ca nu eram… „matol”, cum s-a exprimat bmai sus cineva. Probabil acela este „dl.Perfect”, care nu a gresit niciodata. Cat priveste continutul articolului, aceasta a fost declaratia lui Bumbu, deci eu nu aveam dreptul sa o modific nici cu o virgula! Multumesc pentru intelegere…

margelatu 26 ianuarie 2012 at 14:38

da…nu aveati dreptul ..dar in alte cauze avetidreptu depinde de partea cui sunteti… si apropo „Dl. Bumbu – om de afaceri” asta cred că trebuia modificat căci nu a fost declaratia lui, pt. că nu este om de afaceri este un mafiot cu auto furate si prostiuate. Încearcati niste articolemai reusite care nu starnesc atatea comentarii negative ..ca sa aveti succes…

Hai-hui 26 ianuarie 2012 at 23:29

Mai oameni buni de ce sunteti sunteti idioti, si cand spun asta nu consider ca aveti idei. Stirea in sine este alta! sistemul informatic bancar are cateva hibe si tre sa verificati exact cum sta treaba dupa retragerile din cont. Si eu am patit asa ceva in Cimpeni la Transilvania. Ar fi bine sa cititi stirea si sa nu comentati ca papagalii cine este Bumbu si cea facut Bumbu. Hai sa traim bine! … mult si bine ca rau si prost ne-am saturat de 3 ani

Ioan 27 ianuarie 2012 at 14:16

Stimate domnule Hantulescu, revin cu acest comentariu deoarece nu pot sa ma abtin. Asta cred ca e cea mai penibila scuza venita de la un „profesionist”, desi mi-e cam greu sa cred ca un asa reportaj a ajuns pe masa romanilor fara sa fie verificat si mai mult de atat, le afisati pe acelasi petec de hartie platit mult prea scump de romanii saraci, tind sa dau dreptate celor care descriau mai sus procesul de editare si conditiile in care se face acest lucru(„Sa traiti bine!”). Va bateti joc de putinele valori romanesti ramase fara macar sa aveti argumentele necesare… si as mai completa, dumneavoastra stimabilule aveti voie sa gresiti si o gramada de fier care sta la -7 grade 24/24 nu?! eu unul nu am patit niciodata asa ceva dar stiu ca se mai ia curentul, ca ne mai pica internetul si il pomenim pe raposatul de fiecare data, sunt convins ca si la dumneavoastra in redactie va confruntati cu aceste probleme, sunt curios daca nu cumva o sa reveniti cu scuza ca ati fi scris pe intuneric. Sa aveti spor la treaba si sa nu mai gresiti as zice desi nu cred un cuvant din spusele dumneavoastra, daca chiar e posibil sa se intample asa ceva, ca un articol de genul asta sa apara intr-un ziar care se vrea cu pretentii inseamna ca doar noi cei care-l citim avem pretentii, voi cei care-l faceti sunteti prea ocupati sa ne acordati atentia necesara. Va multumesc in schimb pentru buletinul meteo, acolo se pare ca sunteti destul de aproape de adevar si aveti si o scuza, daca nu se confirma stiti vorbele ” esti ca vremea ” :))))

Dorel 30 ianuarie 2012 at 12:27

Viorel Bumbu este o ”CIOARA” ordinara si merita sa fie furat. Noi nu putem decit sa ne bucuram la o asemenea stire.

Comentariile sunt oprite