Rămâi conectat

Curier Județean

Atenţie la escroci! Încă două persoane din Alba au fost înșelate prin metoda ”Accidentul” – Un bărbat din Alba Iulia și o femeie din Sebeș au plătit, în total, 34.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atenţionează cetăţenii cu privire înşelăciunile comise prin metoda ACCIDENTUL. Alte 4 persoane din judeţul Alba au fost abordate de escroci. Doua dintre acestea au fost înşelate cu importante sume de bani.

La data de 01.03.2017, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat de 85 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că a fost sunat de către un individ care a pretins că este procuror şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unui copil.

Escrocul i-a solicitat vârstnicului suma de 24.000 lei, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acestuia și familia copilului rănit. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa sa s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma solicitată.

Tot ieri, 1 martie Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la o astfel de faptă, a cărei victimă a fost o femeie de 75 de ani, din Sebeş, care a fost prejudiciată cu suma de 10.000 de lei.

Alte două persoane, din Alba Iulia şi Sebeş s-au adresat poliţiei, în cursul zilei de ieri, 1 martie, reclamând fapte de tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.

În toate cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

*Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

– să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.

– să verifice, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală.

– să nu efectueze niciun transfer bancar şi să nu înmâneze bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor.

– să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze, imediat, unităţii de poliţie pe raza căreia locuiesc şi să spună despre ce este vorba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea